Arhiva

Potrivit unui întâmplări detaliate în The Next Web, cu ceva timp în urmă Samsung a contactat câţiva tech-bloggers din India şi s-a oferit să plătească preţul transportului  şi a cazării la conferinţa IFA 2012 care are loc acum în Berlin. Unul dintre bloggeri, Clinton Jeff din New Delhi susţine că a specificat clar faptul că va participa la conferinţă doar ca un reporter, fără să promoveze produsele Samsung, compania fiind de acord cu poziţia lui.

În săptămânile premergătoare conferinţei reporterii au primit nişte semne de avertizare atunci când cei de la Samsung le-au cerut să le transmită măsurile hainelor. Şi aceste semne s-au adeverit când, ajunşi la Berlin, reporterilor li s-au dat tricouri Samsung şi li s-a spus că vor face parte din personalul unui stand de reprezentare Samsung pe tot parcursul conferinţei, pentru a promova produsele Samsung membrilor presei.

Atunci când Jeff a obiectat, un reprezentant de la departamentul de relaţii cu clienţii din cadrul Samsung India i-a transmis la telefon următoarele: „Poţi ori să te conformezi şi să porţi uniforma sau începând cu acest moment să îţi cumperi bilet pentru întoarcere şi să te descurci cu cazarea.”

Câteva minute mai târziu cei de la Samsung şi-au schimbat în parte poziţia, spunându-i lui Jeff că zborul spre casă va fi plătit de ei dar cu 5 zile înainte de data obişnuită, nelăsându-i acestuia timp să participe la conferinţă. Totuşi, condiţia a fost ca nici unul dintre reporteri să nu menţioneze incidentul.

Jeff s-a descurcat la conferinţă în ciuda celor de la Samsung, postând pe twitter: „Pentru toţi cei ce se întreabă, sunt bine, mulţumesc! Am cazare la hotel şi am bilet spre casă datorită celor de la Nokia ce mi-au sărit în ajutor în ultimul moment.”

Sursă: The Next Web