Hardware

Samsung a anunţat lansarea senzorului foto Samsung ISOCELL JN1, unul de dimensiuni reduse ce va permite producătorilor de smartphone-uri să integreze ansamblul foto în corpul device-ului (vor dispărea acele reliefări ale camerei foto).

Noul senzor este unul de 50 Megapixeli, măsoară 1/2.76 inch, iar mărimea pixelilor este de 0.64 μm. La nivel de tehnologii încorporate regăsim ISOCELL 2.0 ce va ajuta la creşterea sensibilităţii la lumină, Double Super PD ce va permite îmbunătăţirea focalizării şi Tetrapixel ce va combina 4 pixeli în 1 pentru a obţine o imagine de 12.5 Megapixeli mai clară, cu mai puţin zgomot.

Samsung ISOCELL JN1 vine cu suport pentru inter-scene HDR, adică va putea combina imagini cu ISO ridicat şi ISO scăzut pentru a obţine o fotografie finală cu detalii mult mai fine. În ceea ce priveşte capacitate de înregistrare video, noul senzor va suport filmare 4K la un maxim de 60 fps şi FullHD la un maxim de 240 fps.

În teorie sună bine, însă dimensiunile foarte reduse ale senzorului nu îmi inspiră mare încredere, acestea fiind obţinute foarte probabil cu ceva concesii ce nu vor putea fi recuperate complet prin software. Îl aşteptăm pe primele smartphone-uri pentru a-l vedea la lucru.

Sursa: gsmarena.com