Accesorii inteligente

Samsung mi-a făcut astăzi ziua mult mai frumoasă după ce am citit că sud-coreenii au lansat cablul Power Sharing ce permite încărcarea bateriei unor gadget-uri mici (smartwatch, căşti Bluetooth etc.) de la bateria unei tablete sau smartphone.

Pentru a se putea realiza aceasta încărcare a device-urilor cu baterii mai mici se utilizează o aplicaţie Android specială prin intermediul căreia puteţi selecta câtă energie din smartphone sau tabletă să fie transferată. Din această cantitate de energie, 20% se pierde în conectori şi fire, astfel că din valoarea afişată pe ecranul smartphone-ului/tabletei, doar 80% ajunge efectiv în bateria smartwatch-ului.

Noul cablu este gândit în mod special pentru smartwatch-urile din seria Galaxy Gear şi funcţionează doar cu device-urile de generaţie nouă: Galaxy S5, Galaxy Note 4, Galaxy Avant, Galaxy Tab 10.5 și 8.4 S, precum și cu Galaxy Alfa. Preţul acestui cablu este de 19.99 dolari şi poate fi comandat de aici.

Revenind la prima frază a acestui articol, Samsung chiar m-a făcut să zâmbesc când am descoperit aceste informaţii. În condiţiile în care pe un smartphone Samsung ai în medie o autonomie de 24 de ore, dacă mai încarci şi alte gadget-uri cu energia existentă, spuneţi-mi mie vă rog, cât mai rezistă acesta la o utilizare normală? (înţeleg că această soluţie este una de avarie când nu ai în preajmă nicio sursă de energie electrică, dar totuşi, parcă ne aflăm într-o comedie neagră).

cablu
Sursa: TheNextWeb.com