Diverse

Bătălia pentru încheietura mâinii tale a început. Samsung a lansat, în cadrul IFA 2013, primul său smartwatch: Galaxy Gear.

Device-ul nu este un simplu „ceas cu Android”, așa cum ne așteptam cu toții, ci oferă mult mai mult: o cameră foto, poziționată în partea de sus, un microfon și o mică boxă poziționate la sistemul de închidere.

Spre bucuria hipsterilor din toată lumea, vei putea să faci fotografii sau mici filmulețe la rezolutie 720p (maxim 10 secunde) fără a fi nevoie să-ți scoți telefonul din buzunar. De asemenea vei putea spune „Alo, da?” direct de la încheietura mâinii, evident cu riscul de a avea o discuție publică. Apelurile vor fi preluate direct din smartphone-urile compatibile, Galaxy Gear ne fiind practic un „standalone gadget” ci mai mult un „companion gadget” pentru smartphone-ul tău.

Touchscreen-ul de 1.63 inchi are o rezoluție de 320 x 320 pixeli. Spațiul de stocare este de 4GB iar procesorul este de 800MHz.

Din păcate bateria are o capacitate de doar 315mAh. Deci da, vei mai avea încă un device căruia să-i porți de grijă și pe care să îl încarci în fiecare noapte. Și dacă tot vorbim de încărcare, aceasta se va face wireless cu ajutorul unui încărcător special.

galaxy-gear-1 galaxy-gear-2 galaxy-gear-3

Galaxy Gear va fi compatibil exclusiv cu device-urile Samsung care ruleaza Android 4.3 – în prezent doar Galaxy Note 3 și Galaxy Note 10.1 2014 – și va beneficia de o serie limitată de aplicații. Samsung promite să ofere 70 de aplicații în momentul lansării, însă cu siguranță acest număr va crește în timp. Acestea vor fi administrate prin intermediul unei alte aplicații, instalată pe smartphone. Din păcate însă vei putea să instalezi doar 10 aplicații, deci va trebui să fi extrem de selectiv/ă.

Prețul va fi pe măsură: 300usd in America, 300eur în Europa, deci aproximativ 1600ron în România. Galaxy Gear va fi disponibil în Europa la sfârșitul lunii septembrie 2013.

Hands-on (via Engadget):

Credit foto: Engadget
Sursa: Samsung.com