Arhiva

Dacă cei de la Lenovo şi-au lansat primul magazin oficial săptămâna trecută, coreenii de la Samsung vor deschide primul lor magazin în 3 zile, adică pe 25 mai. Ambele companii au ales Bucureştiul ca primă destinaţie pentru magazinele lor.

Lenovo România, în parteneriat cu Eurosoft Computers, a deschis primul magazin oficial Lenovo Exclusive Store. Acest magazin este situat pe Bulevardul Unirii, nr 19 B, la mai puţin de 1 minut de Piaţa Unirii şi are aproximativ 70 de metrii pătraţi. De asemenea, compania Lenovo a lansat şi site-ul www.lenovoexclusiv.ro. Investiţia se ridică la câteva zeci de mii de euro, iar Lenovo se aşteaptă la vânzări de aproximativ 500.000 de euro pană la finalul anului. “Estimam vânzări de circa 500.000 de euro până la finalul anului, iar tot spre sfârşitul anului sperăm că magazinul va fi pe break-even (momentul în care veniturile sunt la acelaşi nivel cu cheltuielile)” a afirmat Costinel Ilie, directorul general al Eurosoft Computers.

Lenovo a avut în primul trimestru o cotă de circa 9,9% din piaţa locală de laptopuri estimată la circa 170.000 de unităţi.

După cum am scris la începutul acestui articol şi Samsung va deschide primul magazin oficial din România pe data de 25 mai. Acesta se va situa în centrul comercial Feeria Băneasa, iar în ziua deschiderii, coreenii vor prezenta în premieră pentru România smartphone-ul proiector Samsung Galaxy Beam.

Sperăm că aceste două deschideri vor aduce cu ele şi preţuri mai mici, care să taie elanul marilor magazine IT din România care umflă exagerat preţurile gadget-urilor.

Sursa: wall-street.ro