Notebook

De aproximativ două zile se vorbește că a început a fi livrat Android 4.1 Jelly Bean către cei care dețin un Samsung Nexus S. Va fi și printre puținele telefoane single core care va primi ultima versiune Android. Asta pentru că face parte din seria de telefoane Nexus dezvoltată și sub oblăduirea Google.

Update-ul are 114 MB. Aduce Android 4.1.1 Jelly Bean. Primul telefon care a primit 4.1 a fost Samsung Galaxy Nexus. Livrarea update-ului se face via OTA. Găsiți la sursă detalii de cum ați putea să forțați instalarea 4.1 pe Nexus S, dar asta pe propria răspundere și în anumite condiții.

Mai multe detalii despre Samsung Nexus S:

Telefoane mobile
Date tehnice
Samsung Nexus S
Ecran 4 inch SuperAMOLED cu rezoluție 480×800 pixeli și 16 milioane culori
Procesor Single core la 1 GHz
Memoria RAM 512 MB
Memorie ROM și spațiu de stocare 16 GB spațiu de stocare
Accelerator grafic PowerVR SGX540 GPU
Sistem de operare Android 2.3 Gingerbread
Conectivitate Wi-Fi b/g/n, 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps, microUSB, jack de 3.5 mm, bluetooth 2.1, GPS, Wi-Fi hotspot, DLNA
Camera foto și video 5 Megapixeli, cameră secundară de 0.3 Megapixeli
Baterie,
greutate,
grosime
1.500 mAh
129 gr.
10.9 mm

Observați că și un single core la 1 GHz împreună cu PowerVR SGX540 GPU este suficient spre a rula 4.1 Jelly Bean și foarte multe telefoane Android nu vor primi deloc acest software, iar altele mult mai puternice vor aștepta luni bune.

Sunt cel puțin trei cauze care nu permit portarea rapidă a 4.1 Jelly Bean:
– diferitele interfețe ale companiilor producătoare de telefoane mobile;
– un oarecare dezinteres față de telefoanele din generațiile anterioare, mai ales că o companie care produce telefoane câștigă doar în momentul inițial, în care l-a vândut. Interesul lor este mereu pentru telefoanele ce urmează a fi vândute, a intra pe piață;
– hardware-ul mai slab și în special spațiul de stocare.

Sursa: AndroidPolice.com