Diverse

În ultimii ani Samsung a adus pe piaţă numeroase device-uri cu procesoare Exynos la bord, procesoare dezvoltate in-house de producătorul sud-coreean.

Aceste cipseturi au fost dezvoltate şi fabricate de către compania Samsung System LSI, o entitate separată de divizia Samsung Mobile eXperience. Din păcate colaborarea dintre cele două divizii a fost una deficitară, procesoarele Exynos având mereu probleme la nivel de supraîncălzire şi performanţă.

S-ar părea că Samsung va trage pe linie moartă proiectul Exynos şi va forma o nouă echipă de cercetare-dezvoltare în cadrul Samsung Mobile eXperience. Noua echipă va aduce un plus la nivel de optimizare pentru smartphone-urile şi tabletele Samsung, unul similar cu ce face Apple cu procesoarele A Bionic.

Noul departament va fi condus de Choi Won-joon, vicepreşedinte Samsung, cel care a venit de la Qualcomm în 2016.

Cum proiectul Exynos pare a fi la trecut, următoarele flagship-uri Samsung ar urma să fie lansate doar cu procesoare premium Qualcomm Snapdragon. Se estimează că abia în 2025 noua echipă de cercetare-dezvoltare va fi gata cu procesorul mobile mult aşteptat, astfel că în cel mai fericit caz seria Samsung Galaxy S25 ar putea fi prima cu noul cipset la bord.

Sursa: gsmarena.com