Samsung Odyssey Neo G9 l-am văzut într-un eveniment local desfășurat în cadrul Vmax Karting Romexpo în a 2-a parte a lunii august.

Este văzut drept un monitor excelent pentru racing, iar după ce l-am văzut la lucru ne-am testat cunoștințele pe circuitul indoor.L-am redescoperit și la IFA Berlin 2023. Erau mai multe zone în care calitățile sale ajungeau a fi evidențiate, bineînțeles, de data aceasta cu un setup și mai complex în jurul său.

@gadget.ro Samsung Odyssey Neo G9 de 57 inci îl găsiți acum și în 🇷🇴. #samsung #odyssey #miniled #gaming @Samsung Romania ♬ Knight Rider (Main Theme) – TV Sounds Unlimited

Samsung aș spune că a tot testat diferite formate pentru monitoarele ultrawide, iar de la 49 inci a ajuns în cazul de față la…, 57 inci. Aici la Gadget.ro am avut ocazia să vedem la lucru Samsung C49HG90DMN în urmă cu câțiva ani. De câteva zile am trecut pe un monitor de 38 inci și încă nu m-am obișnuit cu formatul său ultrawide, 57 inci deja joacă în altă ligă.

Ce specificații au fost încorporate în Samsung Odyssey Neo G9 de 57 inci?

Monitor

Date tehnice
Samsung Odyssey Neo G9 (2023)
Diagonală și rezoluție57 inci și curbură 1000R, rezoluție de 7680 x 2160 pixeli, unghi de vizualizare de 178 grade
PanelVA cu luminozitate tipică de 420 cd/m2, contrast static de 2500:1
Tehnologie MiniLED, rată de refresh la 240Hz, timp de răspuns de 1 ms GtG, Quantum Dot
CertificăriHDR10+ Gaming, VESA DisplayHDR1000
Conectivitate1 x DisplayPort 2.1, 3 x HDMI 2.1, 2 x USB, 1 x jack de 3.5 mm
Moduri de culoare calibrate din fabricăEntertain / Graphic / Eco / Game / Standard / FPS / RTS / RPG / Sports / Original Custom
Alte tehnologiiFlicker Free, FreeSync, Picture-in-Picture și Picture-by-Picture, acoperă 95% din spectrul DCI-P3, montare pe perete de tip 100 x 100
Consum de energie Maxim - 300W;
Tipic - 59W;
Oprit - 0.30W
Dimensiuni și greutateAfișaj activ - 1394.61 x 392.23 mm;

1327.5 x 601 x 499.6 mm cu suport

1327.5 x 429.5 x 338.4 mm - fără suport

19 kg cu stand;
15.4 kg fără stand;
26.8 kg - întreg pachetul;

Cablul de alimentare inclus are 1.5 metri.

Samsung Odyssey Neo G9 G95NC (2023) – primele impresii

A fost prezentat la CES 2023, lansat la Gamescon în august și s-a vorbit despre el și la IFA Berlin 2023

Este un monitor imens, de-a dreptul pantagruelic dacă-mi permiteți o exprimare ceva mai plastică. L-au făcut atât de mare că simți pur și simplu cum te înconjoară. Pentru un astfel de monitor cu diagonală de 57 inci mai că îți trebuie o cameră dedicată și nu una de dimensiuni reduse pentru că are și o curbură destul de amplă.

Bineînțeles, poți construi un întreg setup în jurul său. Mi se pare clar că îl vei conecta la un PC care să fie capabil a reda conținut pe un monstru de genul, cu ghilimele de rigoare.

Unitatea adusă în România avea spatele îmbrăcat în plastic alb, iar pe spate erau LED-uri ce contribuie la crearea unei ambianțe plăcute în birou etc. Presupun că Samsung îți oferă și ceva software pentru personalizare.

Am jucat Asseto Corsa, un joc destul de vechi ce nu pune monitorul Samsung în valoare. Sunt sigur că nivelul de detalii ar putea fi și mai și, dar era conectat la un laptop, iar un laptop nu prea are cum să împingă conținut la rezoluția nativă a acestui monitor. Asta dacă se și dorește păstrarea unui fps cât de cât decent.

La IFA Berlin era conectat direct la un PC și detaliile erau altele. Una peste alta, pentru racing mi se pare cel mai bun monitor cu putință. Au adus un panou mini LED ce impresionează prin luminozitate și detalii, rată de refresh ce urcă la 240Hz pe o rezoluție de tip dual UHD, o curbură ce contribuie la senzația de imersivitate etc.

Este recomandat și pentru altceva în afară de jocuri?

Cel mai lat monitor curbat pe care l-am văzut până acum

Da. Panoul acoperă 95% din spectrul DCI-P3. La cât de mare este aș spune că poate fi folosit și editare video, cu siguranță îți intră tot conținutul în 57 inci și nu trebuie să faci scroll în lateral.

Cine are peste 12.000 lei pentru un monitor precum Samsung Odyssey Neo G9 (2023) în formatul de 57 inci dispune și de resursele necesare pentru un PC pe măsură și de ce nu, o cameră suficient de mare care să-l primească.

Preț

Samsung Odyssey Neo G9 de 57 inci cu rată de refresh la 240Hz – 12.299 lei;

Declarație oficială:

Universul gamingului este într-o continuă evoluție, iar tehnologia noastră de vârf în domeniul monitoarelor este esențială pentru ca jucătorii să exploreze noi orizonturi și să își demonstreze abilitățile în cea mai bună lumină. Cu cele mai noi adăugiri la gama Odyssey de monitoare, consolidăm poziția de lider a Samsung în acest domeniu, deschizând uși către imersiunea deplină și creând experiențe inovatoare pentru pasionații de jocuri din întreaga lume. Gamescom reprezintă terenul pe care se construiește viitorul jocurilor. Nu ne putem imagina un cadru mai potrivit pentru a dezvălui viitorul monitoarelor”, a declarat Hoon Chung, Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Display Vizual la Samsung Electronics.

Nu am idee dacă-l vom obține la test / review, dar voi face toate diligențele în acest sens.

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.