Hummingbird este poate cel mai puternic procesor din telefoanele mobile la ora actuală
(regăsit în Galaxy S, Wave, Galaxy Tab, iPhone 4 şi iPad). Samsung nu se culcă pe o ureche şi dezvoltă o generaţie nouă numită Orion. Dintre  primele informaţii cu privire la Orion amintesc:
– 1 Ghz dual core ARM Cortex A9 CPU;
– integrează un procesor grafic de 5 ori mai puternic;
– suport pentru HDMI şi playback la rezoluţie 1080p;
Va fi disponibil celor care fabrică telefoanele în ultimul trimestru al lui 2010 şi abia de la începutul lui 2010 vom avea de a face cu handseturi ce îl au în compoziţie. Presupun că la partea de gaming va sta foarte bine.
Update: Pe de altă parte Qualcomm pare a avea probleme în dezvoltarea noilor generaţii de procesoare ce urmează a fi integrate pe telefoanele inteligente. Procesorul lor dual-core de 1,5 Ghz a fost amânat până la sfârşitul lui 2010 iar cel de 1,2 Ghz dual-core va fi regăsit în device-uri începând cu primele trei luni ale anului viitor (via).

Categorii: samsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.