Opinie

Faptul că Samsung suferă în ultima perioadă o scădere a vânzărilor nu mai reprezintă pentru nimeni o surpriză. Preţurile ridicate pentru device-uri nu aşa reuşite, numărul ridicat de modele lansate anual fără a se deosebi foarte mult unul de celălalt, lipsa crasă de creativitate a inginerilor sud-coreeni etc. trag în jos compania, iar acest lucru se vede pe toate pieţele lumii.

Dacă în urmă cu ceva timp vă scriam că vânzările smartphone-ului Samsung Galaxy S5 sunt cu 40% sub aşteptări, astăzi revenim cu alte două veşti negative din tabăra Samsung. Prima dintre ele are legătură cu device-ul Samsung Galaxy Alpha. Deşi sud-coreenii au mizat mult pe acest telefon lansat în vara anului trecut, se pare că vânzările sunt dezastruoase, iar aceştia sunt pe cale să-l oprească din producţie. Acesta va fi înlocuit în segmentul său de piaţă cu Samsung Galaxy A5, potrivit informațiilor furnizate de Sammobile.

Cea de-a doua veste proastă pentru Samsung vine din China, acolo unde pe parcursul anului 2014, cota de piaţă le-a scăzut de la 22%, la nici mai mult nici mai puţin decât 12.5%. Această scădere drastică este alimentată de producătorii locali (Xiaomi, Meizu, OnePlus, Huawei etc.) care au lansat gadget-uri inteligente la preţuri mult mai competitive decât Samsung, dar şi de noile lansări venit de la Apple. Se pare că noile device-uri americane au prins foarte bine în China şi au câştigat cotă de piaţă în detrimentul celor de la Samsung.

samsung

Anul 2015 este la început, dacă Samsung continuă cu aceeaşi strategie ca cea utilizată în anul 2014, nu le prevăd un viitor foarte optimist. Trebuie să se trezească la realitate şi să conştientizeze că utilizatorii din întreaga lume nu vor mai da 500 de dolari pe un plastic.

Sursa: Benedict Evans / Twitter.com

Categorii: samsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.