Software

Este un zvon și s-ar putea să rămână doar așa, dar sunt singur că un miez de adevăr este în această informație. webOS este de vânzare după ce HP a renunțat aproape din mers a mai face tablete și telefoane. Achiziția Palm din 2010 s-a dovedit a fi o decizie proastă, deși s-ar putea ca la vânzare să scoată o sumă importantă.

Palm deținea o sumă de patente și chiar mai recente decât cele pe care Google a pus mâna prin achiziția Motorola.

Ultima mișcare a Google ce pare a fortifica Android în calea Apple cu o investiție de peste 12 miliarde dolari a pus pe gânduri companii ca Samsung sau LG. Plus că există un interes al operatorilor de telefonie ca să se ridice un alt treilea ecosistem pe lângă Apple – iOS, Google-Android. Microsoft după ce a cumpărat Skype s-ar putea să fii supărat unele dintre companiile de telefonie care se văd amenințate pe termen lung.

Samsung deja avansează bine în Asia cu Bada – sistemul de operare dezvoltat in-house și orientat spre entertainment, dar nu ar strica să aibă o echipă mai mare de dezvoltare care să vină dinspre webOS. Multe persoane spun că webOS nu este neapărat rău ci că hardware-ul implementat de HP s-a mișcat groaznic și lipsa de aplicații au tras în jos HP TouchPad.

Niciun oficial Samsung nu a comentat informația. Cred că o competiție puternică este extrem de importantă pentru segmentul telefoanelor mobile și nu mi-aș dori să rămână doar 2 sau 3 ecosisteme (sistem de operare și aplicații) care să prindă la public.

via – phonedog.com/credit foto

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.