Notebook

Găsiţi un prim articol cu datele tehnice pentru Samsung Serie 9.  Acolo vă spuneam că va fi disponibil în viitorul apropiat şi în ţara noastră pentru aproximativ 5800 de lei. Uite că la doar câteva zile a urmat evenimentul de presă al diviziei locale a Samsung. 

Au ales Internet & Mobile World  ediția 2012 ce s-a desfășurat în cadrul Romexpo. Mai întâi vă invit să parcurgeți câteva detalii interesante:

– 9000 de ore pentru realizarea schițelor și machetelor;

– 24000 de ore de R&D (Research & Development),

– rezultă 33000 de ore pentru a face acest produs încadrat în segmentul premium;

– MaxScreen reprezintă o tehnologie dezvoltată de Samsung prin intermediul căreia s-a reușit ca un ultra-portabil de 15 inch să aibă dimensiunile unui laptop de 14 inch;

– 1.59 kg, 14.9 mm grosime;

– carcasă metalică suflată cu nisip ca să nu adune amprentele sau urmele degetelor.

Care au fost primele impresii? 

– arată foarte bine, subțire, finisare ce uimește, materiale premium;

– display plăcut, mă bucur că au ales să-l facă mat și nu lucios;

– tastatură și touchpad de calitate, mai ales al doilea care m-a uimit în ce privește gradul de răspuns și precizia;

Samsung propune un ultra-portabil / ultrabook care uimește la nivel de design, dar specificațiile tehnice sunt identice cu ale unui ultrabook de la procesoarele ULV – Intel Core i5 / i7 până la maxim 8 GB memorie RAM, SSD de până la 256 GB. Aș putea spune că avem un ultrabook ascuns într-un notebook subțire cu un design ce relevă atenția sud-coreenilor din acest punct de vedere.

Prețul de 5669 lei poate fi considerat mare, dar vorbim de un produs premium, pentru cei care nu contează acest detaliu. Am înțeles că se vând mai bine ultrabook-urile de top și cele din zona ieftină nu sunt așa cerute în piață, cel puțin în acest moment.

Noul notebook Seria 9 reprezintă un nou standard în ceea ce priveşte precizia tehnică şi design-ul premium specifice Samsung. Suntem încântați să oferim consumatorilor români un produs premium care nu se dezice de la performanța și funcționalitatea de top cu care ne-am obișnuit publicul”, a spus Valentin Popa, Product manager în cadrul Samsung Electronics România.

Aveți o mică galerie foto făcută la fața locului cât și un clip video:

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.