Samsung

Au fost oferite datele vis-a-vis de performanțele Samsung în al doilea trimestru financiar. Divizia de telefoane mobile a avut o contribuție majoră – 70% – la profitul de 5.9 miliarde dolari, cu 79% mai mare față de Q2 2011.

S-au făcut publice și unele predicții privind așteptările Samsung pe Q3 2012:

– 36% creștere a profitului în Q3 2012 față de Q2 2012 și asta într-un trimestru care se suprapune cu vacanța de vară când apetitul pentru achiziția de electronice poate fi considerat minim;
– 50 de milioane de smartphone-uri vândute de Samsung în Q2 2012;
– profitul generat de divizia de mobile a ajuns la 3.87 miliarde dolari;
– 19 milioabe de SGS III prevăzute de Samsung a fi livrate în Q3 2012 și asta dacă iPhone nu va ajunge în piață;

iPhone va face ca Samsung să piardă la numărul de smartphone-uri vândute, dar se vor scoate din vânzarea de componente către iPhone & iPad. Marea lor problemă o consideră căderea economiilor din zona euro și scăderea euro față de moneda sud-coreeană care-i afectează în ce privește profiturile. Apropo, Europa este cea mai mare piață pentru Samsung și de aceea SGS II  III au debutat aici pentru prima dată, cu mult înainte de a ajunge în variante personalizate pentru SUA.

Sursa: Reuters.com

Categorii: samsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.