Hardware

Când spui Samsung te gândeşti imediat la un uriaş la nivel internaţional, nu doar la producătorul de smartphone-uri, tablete, televizoare şi alte electrocasnice. Chiar dacă în business-ul direct de telefoane inteligente Samsung şi Apple se luptă pentru supremaţie (locul 1 şi 2 ca număr de unităţi vândute, respectiv 2 şi 1 ca profit), colaborarea dintre cei doi giganţi pare a funcţiona foarte bine când vine vorba de componente.

Este oficial confirmat faptul că Samsung va furniza celor de la Apple display-urile OLED pentru viitoarele iPhone-uri, iar conform analiştilor până la sfârşitul anului 2018 vorbim de peste 180 de milioane de astfel de ecrane.

Această cerere uriaşă venită din partea companiei americane obligă Samsung să construiască două noi fabrici care să producă doar display-uri OLED. Suma investită se ridică la peste 21 miliarde de dolari, iar din 2019 când acestea vor fi gata, vor aduce sud-coreenilor un plus de 270.000 de paneluri OLED / lună.

Colaborarea Apple – Samsung este mai puternică decât pare, în trecut existând un parteneriat chiar şi pentru celebrele procesoare customizate Apple Ax.

Sursa: bgr.com

Categorii: hardwaresamsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.