Hardware

Tehnologia 5G este încă la început de drum, iar MediaTek ştie că are o pâine bună de mâncat în viitorul segment al smartphone-urilor de buget cu conectivitate 5G. Compania taiwaneză este conştientă că în categoria flagship nu are nicio şansă în lupta cu Qualcomm, însă se poate poziţiona mult mai bine în zonele de preţ mai accesibile.

Se pare că Samsung a ales MediaTek drept principal furnizor de procesoare 5G pentru modele ieftine din seriile GALAXY A şi GALAXY M, iar aici aş menţiona smartphone-uri precum Samsung GALAXY A11 sau A21, respectiv Samsung GALAXY M11 sau M21.

Pentru a susţine această afirmaţie, MediaTek ar trebui să anunţe un procesor 5G entry-level chiar în prima parte a anului viitor, urmând ca primele smartphone-uri 5G Samsung de buget să apară prin vară. La momentul actual nu mi se pare imposibil să vedem în 2020 un telefon Samsung cu conectivitate 5G pe la 150 – 200 euro.

Primul procesor 5G al producătorului taiwanez este MediaTek Dimensity 1000, însă acesta nu este nici pe departe acel low-end de care are nevoie Samsung.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.