Hardware

Cel mai puternic procesor existent în piaţă la ora actuală, Qualcomm Snapdragon 821, este realizat pe baza tehnologiei de 14 nm, iar anul acesta vom vedea şi primele device-uri cu Qualcomm Snapdragon 835, chipset realizat pe proces de 10 nm.

Se pare totuşi că Samsung vrea mai mult, iar un lider de piaţă trebuie să inoveze în permanenţă. Conform unor declaraţii oficiale, Samsung va începe producţia de procesoare bazate pe tehnologie de 7 nm chiar din 2018. Pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, compania sud-coreeană va utiliza maşinării de litografie de generaţie nouă ce se utilizează de ultraviolete. Chiar dacă vor exista anumite obstacole tehnologice, Samsung garantează că vor fi primii care vor aduce chipset-ul bazat pe proces de 7 nm (şi TSMC lucrează la un astfel de procesor, iar estimările companiei spun că tot 2018 va fi anul de producţie în masă).

Pentru a înţelege de ce este atât de important acest proces de fabricare, din cunoştinţele mele (dacă greşesc vă rog să mă corectaţi) ştiu că această distanţă exprimată în nanometri reprezintă distanţa dintre tranzistorii ce formează microprocesorul. Teoria spune că cu cât această distanţă este mai redusă, cu atât procesorul este mai puternic şi mai uşor de răcit.

Sursa: phonearena.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.