Hardware

Continuă lupta eficientizării procesoarelor mobile, iar dacă în prezent cel mai bun proces în această direcţie este cel de 7nm, în 2020 mai mulţi producători vor demara producţia de procesoare realizate pe un proces de fabricaţie de 5nm. Unul dintre ei va fi Samsung, companie care se află pe ultima sută de metri cu pregătirile.

Primele procesoare ce vor folosi tehnologia 5LPE vor fi unele de buget bazate pe nuclee ARM Cortex-A53 şi Cortex-A57 şi tranzistori cu tehnologie FinFET. Acestea vor oferi un plus de 10% la capitolul performanţă şi vor consuma cu 25% mai puţină energie decât actualele generaţii de procesoare, însă vorbim de o tehnologie aflată la început de drum ce va fi beneficia de multe îmbunătăţiri pe parcurs.

Pentru adaptarea facilităţilor de producţie din Hwaseong, Coreea de Sud, Samsung a investit peste 4.6 miliarde de dolari, urmând ca din 2020 fabrica să lucreze la 100% din capacitate.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: hardwaresamsung

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.