Apple

Samsung  vrea să blocheze vânzările iPhone 4S din Franţa şi Italia citând două patente 3G WCDMA pe care Apple le-a încălcat. În citaţiile care au fost depuse astăzi la Paris şi Milano, Samsung precizează că “Apple a continuat să încalce drepturile de proprietate intelectuală” şi faptul că “compania trebuie să ia acţiune în instanţă pentru a-şi putea apăra inovaţiile”.

Compania coreeană crede că “violarea patentelor este prea severă şi în consecinţă vânzările iPhone 4S trebuie oprite”. Aceasta nu este singura citaţie pe care Samsung o depune, urmând ca să depună mai multe după ce vor analiza produsul.

Această acţiune vine în urma urma cererii de oprire a vânzării pentru noul Galaxy Tab în Germania, care a fost acceptată de tribunalul din  Düsseldorf. Apple a început războiul patentelor împotriva lui Samsung şi HTC privind aspecte de design, fiecare din cele două răspunzând în consecinţă cu propriile susţineri cum că le sunt încălcate patentele de către Apple.

Nu se arată un viitor prea strălucit pentru Apple care nu a reuşit să-şi impresioneze fanii cu noul iPhone şi să aducă inovaţia aşa cum făcea în trecut, iar acum războiul patentelor pare să se întoarcă împotriva lui. Oare plecarea lui Steve Jobs din postul de CEO să fie cauza? Sau el şi-a ales momentul potrivit ca să se retraga? Oricum ar fi, Apple are de dus o luptă tot mai grea pentru a reuşi să se menţină pe o piaţă care ironic, a fost revoluţionată chiar de compania de la Cupertino.