Brands

Este o adevărată bătălie a patentelor între companiile gigant din zona de telecomunicație și aici mă refer în special la Samsung, Apple, Google, Nokia și lista ar putea continua marcând toate numele importante din lista producătorilor de telefoane sau tablete. Miza este dată de înțelegerile la care se ajung și la milioanele de dolari care se dau ca despăgubire. Samsung vrea să-și securizeze portofoliul și cere prin intermediul avocaților săi să vadă următoarele produse de bază ale Apple și anume: iPhone 5 și iPad 3. Se știe cât de mult ține Apple la secretul deviceurilor sale și nu cred să le fie oferit accesul sud-coreenilor.

Samsung a fost acuzat de Apple pentru că a copiat designul lui iPhone 3GS la Samsung Galaxy S și iPhone 4 la Samsung Galaxy S II. Ca să vedeți cât de atent este Samsung la mișcările Apple vă amintesc că tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 a fost anunțată la MWC din Barcelona, iar ulterior după ce iPad 2 a fost anunțată au spus că vor umbla la detaliile tehnice și au scos Galaxy Tab 10.1v – vechea tabletă de la Barcelona și Galaxy Tab 10.1 ce urmează a fi lansată în luna iunie cu o grosime redusă și o cameră foto cu un senzor de doar 3 Megapixeli față de 8 Megapixeli la 10.1v.

Samsung Galaxy S II a fost și el întârziat pentru ca frecvența procesorului să fie ridicată de la 1 Ghz la 1.2 Ghz și astfel să fie individualizat față de LG Optimus 2x și Motorola Atrix.

Cererea Samsung este puerilă și arată disperarea unui producător de a cunoaște secretele unui competitor de succes. Culmea este că Samsung și Apple colaborează și procesorul de pe iPhone 4 venea de la Samsung. Există zvonuri potrivit cărora se tehnologia AMOLED va fi integrată pe următoarea tabletă a gigantului din Cupertino.

Sursa

Categorii: brandssamsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.