Arhiva

Trei companii cu renume pe piaţa locală în domeniul IT, Scop Computers, RHS şi Romsoft (deţinătorul lanţurilor de magazine Depozitul de Calculatoare), sunt suspectate de implicare în activităţi ilegale de către cei de la ANAF, care au şi pus sechestru pe bunurile celor trei companii.

RHS şi Romsoft se pare că au fraudat statul cu aproximativ 97 de milioane de lei, prin utilizarea unei firme colaboratoare fantomă  (SC Twins Impex SRL), cu ajutorul căreia cele două societăţi au dedus TVA-ul deductibil care este o taxă de valoare adăugată aferentă unor servicii fictive, servicii care nu au fost prestate de niciuna din societăţi. Scop Computers sunt suspectaţi de mecanisme similare, în acest moment ANAF închizându-le conturile.

Mai multe detalii, precum şi întreaga anchetă din acest caz le puteţi accesa pe site-ul wall-street.ro

RHS a înregistrat în 2010 afaceri de circa 90 de milioane de euro, Scop Computers a înregistrat afaceri de 86 de milioane de euro, iar Romsoft a avut venituri de 122 de milioane de euro. RHS şi Scop Computers deservesc clienţi foarte importanţi din mediul online, dar şi retaileri tradiţionali precum Altex, Domo sau diferite hypermarket-uri.