Smartphone

Nișa telefoanelor dual-sim se dovedește tentantă. Până acum erau puține companii care aduceau telefoane de acest fel, majoritatea erau non-smartphone-uri și ieftine. Acum au început să ruleze Android, telefoane inteligente, iar companiile mari din domeniu aduc astfel de telefoane. Dovada sunt HTC care a debutat cu Desire V și Samsung care tocmai a ridicat ștacheta cu Galaxy S Duos.

Să vedem care le sunt specificațiile hardware:

Smartphone
Date tehnice
Allview P4 AllDro HTC Desire V Samsung Galaxy S Duos
Ecran Super AMOLED Plus de 4.3 inch cu rezoluție 480×800 pixeli și 16 milioane culori TFT capacitiv de 4 inch cu rezoluție 480×800 pixeli și 16 milioane culori Idem
Procesor Single core la 1 GHz Single core Qualcomm MSM7227A Snapdragon la 1 GHz Idem
Memorie 512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB 512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB, 25 GB în cloud via Dropbox gratuit pentru 2 ani de zile Idem, fără spațiu de stocare în Dropbox
GPU PowerVR SGX531 Adreno 200 Idem
Sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich Android 4.0 Ice Cream Sandwich Idem
Conectivitate 3G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS 3G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS Idem
Cameră foto și video 8 Megapixeli, HDR, detectare a feței, stabilizator de imagine, touch focus, cameră frontală de 0.3 Megapixeli 5 Megapixeli, autofocus, LED flash, fără cameră frontală Idem + Cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie 1600 mAh 1650 mAh 1500 mAh
Greutate 118 gr 114 gr. 120 gr.
Grosime 9.8 mm 9.3 mm 10.5 mm

Prețurile:

Allview P4 AllDro – 1299 lei;
HTC Desire V – 1449 lei;
Samsung Galaxy S Duos – abia ce a fost anunțat.

Pe hârtie se observă cum smartphone-ul produs de către compania brașoveană Visual Fan se află peste concurența directă. Display-ul Super AMOLED Plus de 4.3 inch se situează peste concurență, la spațiu de stocare și memorie RAM se află la egalitate.

Nu am făcut teste de benchmark în ce privește procesorul ca să compar Allview cu HTC sau Samsung ce împart un Qualcom MSM7227A pe care l-am văzut la lucru și în LG Optimus L7, atunci nu m-a impresionat, dar poate se face de vină și modul în care LG a implementat Android 4.0 ICS.

La camera foto, pe hârtie, Allview stă mai bine cu mai multă tehnologie încorporată, dar nu pot să mă pronunț pentru că nu am făcut sample-uri foto cu acest telefon. Un punct important va fi dat și de autonomie, HTC și Allview au ales un acumulator ceva mai mare, iar Samsung mizează pe unul de 1500 mAh.

Sunt telefoane ușoare cu o grosime redusă. Am văzut modelul Allview la lucru și nu face rabat de calitate față de concurență atât la design, asamblare cât și la calitate. O să-l primim și noi la test și veți vedea într-un review detalita de ce este în stare.

Într-un clasament ad-hoc aș pune Allview pe primul loc, HTC pe locul II și Samsung pe III, deși HTC a fost pus destul de sus ca și preț.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.