Merită să achiziţionăm produse resigilate / desigilate?

26/04/2013

În ultima perioadă tot mai multă lume se încumetă să cumpere diverse produse resigilate sau desigilate. Consumatorii riscă să facă asemenea achiziţii datorită reducerilor de preţ ce pot varia de la câţiva lei, până la 30-40% din preţul de listă. Dar oare merită a fi făcută o astfel de alegere?

21162_lg

Întâi de toate să înţelegem ce înseamnă conceptul de produs resigilat sau desigilat. Ambele concepte se referă la faptul că produsul respectiv nu mai este sigilat, adică nu mai este în starea în care este furnizat de către producător. În cel mai fericit caz doar ambalajul a fost deschis, în cel mai nefericit caz există diferite defecte existente pentru produsul în sine. De obicei produsele se desigilează pentru:

– a fi expuse în showroom-ul comerciantului;

– a fi fotografiate şi documentate în vederea punerii la vânzare pe site/ în magazin;

– a fi testate de către tehnicienii comerciantului respectiv;

– a fi sigilate corespunzător, în cazul în care transportul produsului s-a realizat în condiţii incorecte;

– în această categorie intră şi produsele date retur de către clienţii nemulţumiţi (indiferent din ce cauză);

Acestea sunt cele mai frecvente motive pentru care un produs este desigilat. Produsele resigilate au totuşi un plus faţă de cele desigilate şi anume că sunt verificate de către experţii comerciantului respectiv, iar aceştia garantează buna funcţionare. Cu toate acestea, anumite defecte minore sunt păstrate şi de aici derivă un discount mai ridicat pentru acel produs (zgârieturi, pixeli morţi etc.).

AVerTV 3D USB - ambalaj deschis 2

Merită să achiziţionăm produse desigilate/resigilate?

Cu siguranţă, da. În primul rând pentru că toate produsele din această categorie primesc garanţia oficială precum cele sigilate, în al doilea rând pentru că de multe ori reducerile de preţ chiar sunt avantajoase, în al treilea rând pentru că şi acestea beneficiază de posibilitatea returului dacă nu sunteţi mulţumiţi de achiziţia făcută, iar în al patrulea rând (în cazul celor resigilate) pentru că aveţi garanţia că funcţionează 100%.

Cu toate acestea, există şi situații în care alegerea unui resigilat sau desigilat nu merită a fi făcută. De exemplu, sample-urile expuse în showroom, magazin etc. deoarece acestea sunt uzate atât moral, cât şi fizic şi nu mai corespund standardelor de calitate. Tot în această categorie mai intră şi produsele cu pixeli morţi (laptopuri, tablete, telefoane), produse zgâriate sau cu deformări etc. Toate acestea ar trebui evitate dacă doriţi să cumpăraţi un gadget care să-și facă treabă fără să deranjeze.

663031953774103969356182-6030978-700_700

De unde pot cumpăra desigilate/resigilate?

La momentul actual sunt numeroase magazine online care oferă o gamă largă de produse desigilate sau resigilate. Printre cele mai cunoscute magazine:

eMAg.ro – gamă variată de resigilate. În plus veți da de un site dedicat resigilate.ro, unde vă sunt prezentate toate informaţiile.

PcGarage.ro – mulţime de produse desigilate din categoria hi-tech (telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare, monitoare, plăci de memorie, plăci video, plăci de bază etc.)

Koyos.ro – gamă diversă de resigilate, pornind de la telefoane şi tablete şi ajungând până la imprimante şi espressoare.

F64.ro – găsiți resigilate din gama sa de activitate – foto&video.

E-Boda.ro – rame foto, dvd playere şi televizoare.

Lista mai poate continua şi cu alte site-uri mai puţin cunoscute, dar dacă sunteţi interesaţi de asemenea produse consider că mai bine le achiziţionaţi de pe site-urile serioase.

31265a

Concluzie

Electronicele desigilate/resigilate pot avea discount-uri foarte mari, însă trebuie să aveţi grijă că de multe ori cu cât este mai mare discount-ul, cu atât este posibil ca acel produs să aibe mai multe probleme (nu doar o desigilare simplă). Această categorie de produse este una care merită luată în calcul, doar că este nevoie de puţin mai multă atenţie la cumpărare decât în cazul produselor sigilate.

PS: Personal am achiziţionat un astfel de device care avea un preţ de listă de 3.000 lei. Avea doar ambalajul original deschis şi am avut o reducere de 10%, adică am plătit 2.700 lei. Trebuie să recunosc că am fost foarte mulţumit de cum arată și cum se comportă, stare impecabilă şi am păstrat 300 lei în buzunar.

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.