Software

Se pare că Google Drive a întâmpinat nişte probleme tehnice, mai mulţi utilizatori plângându-se că le-au dispărut parţial sau chiar complet fişiere încărcate în spaţiul de stocare cloud.

Problema generală este aceeaşi, afectate fiind doar fişierele încărcate în perioada mai 2023 – prezent. În unele cazuri conturile au fost aduse la starea din mai 2023, în altele cazuri există folderele de după această perioadă, însă nu şi fişierele din ele, iar în alte cazuri există folderele şi parţial fişierele de după această dată.

Fişierele „s-au evaporat efectiv”, acestea nu se mai regăsesc nicăieri (nici măcar în trash).

Google susţine că a demarat o investigaţie pentru a vedea ce s-a întâmplat, însă nu garantează că fişierele pierdute vor mai putea fi recuperate. Este posibil ca fişierele să fie doar inaccesibile, caz în care vor fi recuperate, dar există şi varianta de a fi pierdute complet.

Reprezentanţii Google recomandă utilizatorilor afectaţi să nu facă niciun fel de modificări pe conturile Google Drive, orice mică schimbare putând îngreuna încercările inginerilor companiei americane de a recupera datele.

Sursa: androidpolice.com