Software

Nu este prima oară când auzim de MiOS, însă în ultimele zile s-au înmulţit informaţiile pe surse despre această nouă interfaţă la care Xiaomi lucrează de ceva timp.

Deşi iniţial se credea că MiOS va fi un nou HarmonyOS în ideea în care se încearcă o îndepărtare de Google, realitate pare a fi alta. Se pare că Xiaomi va renunţa definitiv la MIUI, acesta urmând a fi înlocui de o interfaţă cu totul nouă, una cu alt aspect, alte caracteristici, mai bine optimizată, cu un consum redus de resurse etc.

Se ştie că MIUI nu este o interfaţă foarte apreciată de utilizatori, aceasta având în istoric multe bube, de la bug-uri şi erori pe bandă rulantă, la mult blamatele reclame. Deşi s-au încercat ceva schimbări în MIUI 13 şi MIUI 14, percepţia generală a rămas cam aceeaşi, astfel că Xiaomi încearcă un reset.

Această nouă strategie a companiei chineze mă duce cu gândul la ce a făcut Samsung cu TouchWiz, o interfaţă care mai mult încurca decât ajuta. După renunţarea la aceasta şi trecerea la One UI, lucrurile s-au schimbat mult în bine pentru producătorul sud-coreean.

Concluzionând, conform informaţiilor actuale, MIUI 15 nu va mai fi lansat oficial, acesta urmând a fi înlocuit cu prima versiune de MiOS. Nu ştim încă dacă această schimbare va avea loc la nivel global sau doar în China. Rămâne de văzut.

Via: sparrowsnews.com