Arhiva

Imemorial și Itumb sunt două site-uri unde muritorii de rând își pot avea un loc de veci în spațiul online. Sistemul prin care acest nou concept de cimitir își face simțită prezența este bine pus la punct și vine în întâmpinarea celor care au pierdut pe cineva drag.

Supranumit și Virtual World Cemetery,  itomb.net este un site unde fiecare își poate cumpara un „mormânt virtual” la care prietenii pot aduce amintiri: fotografii, mesaje, muzică și alte documente.  Exact ca și cimitirul offline, aceste spațiu virtual macabru poate fi vizitat de rudele și prietenii răposaților care pot aprinde o candelă, pot aduce flori sau pot lăsa un mesaj de adio.  Moderatorii contului sunt descendenții decedatului.

Imemorial.com este un site adiacent care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și crea un „profil post-mortem”  încă de când sunt în viață. Aici utilizatorii pot scrie ultimele lor dorinte, pot lăsa testamentul sau anumite poze care se vor a fi păstrate pentru eternitate.

Pentru a avea un loc în cimitirul virtual trebuie să plătești anual 50$ pentru fiecare cont la i-tomb. Dacă însă dorești să ai acces și la i-memorial atunci trebuie să plătești încă 120$ pe an pentru această facilitate. Locurile de veci pot fi plătite și în avans.

La fel ca în cimiturul offline, reclamele nu sunt prezente. Jacques Mechelany, CEO al i-postmortem a declarat că nu dorește să facă o afacere din acest loc pentru a respecta astfel răposații.

sursa: ubergizmo