Arhiva

După evenimentele de anul trecut din Japonia, a apărut inevitabil aşa numita “criză de componente”. În urma acestei situaţii deloc plăcute, preţurile hard-disk-urilor au crescut pe alocuri şi cu 50% pe parcursul anului 2011.

Soluţia se pare că vine de la Seagate, care afirmă că a descoperit un nou mod de stocare a informaţiei. Noua tehnologie se numeşte HAMR (heat-assisted magnetic recording), iar cu ajutorul acesteia, inginerii de la Seagate au reuşit să stocheze într-un inch pătrat 1 TB de informaţie.

Actuala tehnologie PMR (perpendicular magnetic recording) înregistrează maxim 620 GB de informaţie pe un inch pătrat şi poate ajunge la capacităţi de până la 3 TB. Tehnologia HAMR promite pentru început capacităţi de stocare de până la 6 TB, dar în viitor vom putea ajunge prin dezvoltarea acesteia şi la hard-disk-uri de până la 60 TB.

Rămâne de văzut ce viteze de transfer va oferi noua tehnologie, dar mai ales, ce costuri.

Sursa: gizmag.com

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.