Software

Apple a fost tot timpul cel mai bun producător în ceea ce priveşte suportul software, mărul muşcat oferind în general cinci ani de actualizări software pentru iPhone-uri. În cazul Apple situaţia era uşor explicabilă, compania realizând un ecosistem controlat în totalitate.

În lumea Android lucrurile au fost şi vor fi în continuare diferite. Sistemul de operare mobile al celor de la Google este gândit să funcţioneze atât pe un device de 100 de dolari, cât şi pe unul de 1000 de dolari. Sigur că experienţa de utilizare este complet diferită, însă şi device-ul de 100 de dolari trebuie să fie funcţional.

Din acest motiv este imposibil ca toate telefoanele inteligente ce folosesc Android să primească update-uri precum iPhone-urile, însă mai nou se încearcă o astfel de strategie în segmentul flagship.

În prezent Samsung stă cel mai bine la capitolul actualizărilor, producătorul sud-coreean aducând 4 ani de update-uri software pe foarte multe modele, inclusiv pe cele din zona de buget. Cele mai noi surse ne transmit că Google a prins încredere în procesorul său realizat in-house, iar viitoarea serie Google Pixel 8 va primi suport software pentru următorii cinci ani, exact ca iPhone-urile.

Teoretic, Google Pixel 8 şi Pixel 8 Pro vor fi lansate oficial cu Android 14 şi vor ajunge până la Android 19, adică vor primi actualizări până în 2028. Dacă se va confirma această informaţie, putem acorda celor de la Google un mare rând de 👏👏👏👏👏.

Sursa: 9to5google.com