Înainte de anunțul pentru disponibilitatea la precomandă care a avut loc chiar astăzi, am avut ocazia de a lua un prim contact cu seria Huawei Pura 70, care include, pe lângă modelul de bază Pura 70, și edițiile Pro și Ultra. Din start trebuie să fac precizarea deosebit de importantă asupra modului în care se pronunță „Pura”, anume „Piura”. Ba chiar poate ar fi fost de preferat să avem și un „umlaut” pe „u”, ca în germană :), ca să înțelegem exact cum se pronunță „u”. Așadar, nu „Pura” cum se scrie, ci pronunție „Piura”.
De ce nu mai avem seria „P” și s-a trecut la „Pura”? Pentru că toate celelalte telefoane Huawei aveau denumiri distincte și nu litere – Nova, Mate. Așadar, încă o serie trece la o denumire din patru litere și astfel gama pentru România, cel puțin, este aliniată din acest punct de vedere.
Acum, că am scăpat de această mențiune specială, putem să vedem prețurile, iar apoi promoția valabilă momentan, mai exact cea valabilă la precomandă, adică în perioada 2 – 21 mai 2024.
Prețuri recomandate de vânzare seria Huawei Pura 70:
- Huawei Pura 70 12 + 256 GB – 4.999 lei;
- Huawei Pura 70 Pro 12 + 512 GB – 5.999 lei;
- Huawei Pura 70 Ultra – 7.499 lei.
Până pe 21 mai 2024, pentru fiecare dintre cele trei modele orice client va primi cadou, deci complet gratuit, două produse adiționale Huawei. Este vorba despre un smartwacth Huawei Watch GT 3 și o pereche de căști Huawei FreeBuds Pro 3. Cele două cadouri au o valoare însumată de nu mai puțin de 1.500 de lei, deci promoția mi se pare cu adevărat atractivă.
Cum trebuie să procedezi spre a beneficia de promoția la precomandă a seriei Huawei Pura 70:
- Pachet cu căști HUAWEI FreeBuds Pro 3 – se primește automat la achiziționarea
oricărui telefon din Seria HUAWEI Pura 70. Utilizatorul trebuie doar sa selecteze
culoarea dorită. - Voucher pentru smartwatch HUAWEI WATCH GT 3, care se obține astfel:
- În pagina produsului HUAWEI Pura 70 Series, utilizatorul navighează la secțiunea „Pachet personalizat”, selectează culoarea dorită a produsului WATCH GT 3 (White sau Black) și îl adaugă în coșul de cumpărături;
- Adaugă, în același coș de cumpărături, produsul HUAWEI Pura 70 Series;
- În pagina Coșul meu, care acum conține produsul principal HUAWEI Pura 70 Series și produsele secundare HUAWEI FreeBuds Pro 3 și HUAWEI WATCH GT 3, aplică codul de discount valabil pentru HUAWEI WATCH GT 3, cod care se regăsește în pagina dedicată HUAWEI Pura 70 Series;
- Finalizează comanda cu succes.
Nu aș vrea să încarc acest articol cu liste de specificații pentru fiecare model din seria Pura 70, pot mai degrabă să pun link-uri pentru fiecare dintre cele trei telefoane:
Acum, haideți să vă spun câteva cuvinte despre modelele de top ale gamei, anume despre Pura 70 Pro și Pura 70 Ultra, căci cu acestea am luat cel mai mult contact. Versiunea de bază, să o numim, Huawei Pura 70, este într-adevăr ceva mai deosebită la partea de design, cu principala diferență dată de șasiul cu margini plate. În rest, spatele, mai exact modulul cu camere, este pe cât de apropiat ca design între cele trei.
Așadar, câteva cuvinte despre Huawei Pura 70 Pro. Spun de la bun început că am primit deja o unitate de test și că voi aduce detalii complete în câteva zile, într-un review explicit.
Aici vreau să precizez că toată seria Huawei Pura 70 introduce o nouă soluție pentru acces la aplicațiile Google și la cele care au nevoie de Google Services. Denumită microG, această soluție simplifică și mai tare procesul de instalare a tuturor aplicațiilor dorite, iar compatibilitatea cu dispozitivele Huawei este maximă. Este ceva ce voi testa amănunțit pe Huawei Pura 70 Pro, deocamdată aici primele impresii.
Huawei Pura 70 Pro vine cu ecran care acoperă cea mai mare parte a zonei frontale, cu margini foarte înguste pe toate cele patru laturi. Sticla ce protejează display-ul este foarte ușor curbată pe fiecare latură, iar asta generează un aspect pe cât se poate de premium.
Șasiul este și el curbat, este metalic, iar asta face din Huawei Pura 70 Pro un telefon extrem de solid, de robust. Nu este cel mai subțire ori cel mai ușor, dar este în limite mai mult decât acceptabile.
Spatele este plat, dar preia tema ecranului, adică este foarte ușor curbat către șasiu pe toate cele patru laturi. Sunt două versiuni de culoare disponibile în țara noastră – alb și negru, și ambele vin cu sticlă sablată, să-i spunem. Este mată, foarte plăcută la atingere și nu prinde urmele degetelor.
Modulul cu cei trei senzori de pe spate este sub formă de triunghi cu colțurile puternic rotunjite. Atât acesta, cât mai ales fiecare lentilă a fiecărei camere, ies ceva din profilul general al telefonului.
Dispunerea porturilor și a celorlalte elemente externe pot fi examinate din pozele de mai sus.
Legat de Huawei Pura 70 Ultra, acesta este aproape identic ca design cu modelul Pro, cu deosebirile principale la partea spate. Acolo, avem alt tip de materiale, cu unele care imită pielea și cu modele în romb. Sunt trei nuanțe disponibile la noi: verde, maro și negru. A doua mare diferență este la modulul camerelor, cu o altă dispunere a senzorilor (cel principal este acum sub lentila mare, cel periscop s-a mutat jos). În plus, apare un „sector” suplimentar, acolo unde este denumirea XMAGE și LED flash-ul.
Dar, cel mai important, în esență elementul distinctiv și unic pentru Huawei Pura 70 Ultra, ține tot de camerele spate. Aici, senzorul mare, cel principal, are un mecanism care îi permite lentilei să iasă în afară atunci când este folosită. Este o mișcare complet automată, acționată electric. A fost aleasă o astfel de soluție tocmai pentru a păstra o grosime maximă cât mai scăzută a telefonului atunci când nu este folosită camera spate, evident.
De ce a fost nevoie de acest mecanism? Din prezentarea oficialilor Huawei, pentru o calitate și mai bună a fotografiilor și clipurilor video. O distanță fizică mai mare între centrul optic al ansamblului de lentile din sticlă și senzor permite pătrunderea unei cantități mai mari de lumină, dar și un sharpness mai bun. De exemplu: ați observat că cele mai bune obiective foto, cele care sunt și cele mai scumpe de obicei, sunt foarte mari. Iar asta nu este valabil doar la cele cu distanțe focale mari (300 – 600 mm), ci și la cele wide și chiar la prime-uri (obiective fără zoom optic, cu focală fixă). Practic, mai mult spațiu între centrul optic al sistemului de lentile și senzor duce la o calitate mai ridicată pe partea foto-video.
Ce am remarcat în cele câteva minute de contact cu Huawei Pura 70 Ultra este că modulul cu camerele spate este destul de masiv. Nu neapărat ca volum, ca dimensiuni, ci ca greutate. Practic, centrul de greutate al telefonului pe axa longitudinală se mută destul de tare către partea de sus. Astfel, simți telefonul greu spre zona de sus și este o senzație cu care va trebui să te obișnuiești.
Nu mai insisit cu alte detalii pentru Huawei Pura 70 Ultra, cel mai probabil îl vom avea și pe acesta pentru test, poate pentru o examinare amănunțită pe partea foto-video, după ce-l vom prezenta în detaliu mai întâi pe Pura 70 Pro.
Sunt curios cum vi se pare noua serie Huawei Pura 70, așa că aștept ceva impresii și din partea voastră, în secțiunea de comentarii.