gAuto

Serviciul de ride sharing Bolt a anunţat că testează în această perioadă o opţiune de transport dedicată femeilor. Denumită comercial “Women for Women”, noua opţiune permite conducătoarelor auto să accepte curse solicitate doar de către femei, iar pasagerele pot solicita la rândul lor maşini conduse doar de către femei.

„Siguranţa şi confortul reprezintă priorităţile noastre, atât pentru șoferii parteneri, cât și pentru pasageri, indiferent de gen, de aceea iniţiativa Women for Women îşi propune să creeze o linie de comunicare directă între şoferii şi pasagerii de gen feminin, în cazul în care femeile preferă să călătorească astfel. Estimările noastre arată că mai puţin de 5% din totalul şoferilor activi pe platforma Bolt sunt femei. Drept urmare, Women for Women încurajează femeile să devină şoferi, să aleagă un loc de muncă cu program flexibil, care le permite să-şi organizeze munca în paralel cu alte activităţi desfăşurate zilnic.”, a declarat Cristian Sălceanu, Bolt Romania Country Manager.

Noua opţiune de călătorie este inclusă în aplicaţia Bolt şi poate fi activată sau dezactivată în funcţie de preferinţe, atât de conducătoarele auto, cât şi de pasagere, fiind disponibilă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galați.

Conducătoarele auto partener Bolt care folosesc această opţiune nu vor fi penalizate atunci când anulează o cursă, dacă persoana care aşteaptă să fie preluată se dovedește a nu fi femeie, deși comanda a fost făcută cu opțiunea „Women for Women”. Preţul acestor curse este acelaşi cu cel din categoria Bolt standard.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.