Conform unui studiu Deloitte, în România anului 2030 undeva la 75% dintre maşini vor fi cu motoare termice (benzină şi motorină)

/
/
12 sept.
/

Numărul maşinilor electrice din România creşte într-un ritm alert, iar acest lucru îl putem observa cu ochiul liber pe străzile din marile oraşe. Chiar şi aşa vehiculele cu motoare termice rămân baza şi vor mai rămâne mult timp de acum înainte.

Conform unui studiu al companiei de consultanţă Deloitte, România anului 2030 se anunţă una puternic dominată de maşinile cu motoare pe benzină sau motorină. În cel mai optimist scenariu, cel în care ţara noastră va implementa cu stricteţe măsurile europene de reducere a gazelor cu efect de seră pentru atingerea țintelor stabilite pentru 2030, în România acelui an aproximativ 75% din totalul parcului auto va fi format din maşini cu motoare termice.

Se estimează că numărul vehiculelor pe cap de locuitor va creşte de la 355 unităţi / 1000 de locuitori în 2019, la 456 unităţi / 1000 de locuitor în 2030. În anul 2020 erau înmatriculate în România un număr de 7.14 milioane de maşini, dintre acestea 96% fiind cu motoare termice, iar pentru 2030 se estimează un număr de 8.11 milioane de maşini, dintre care 75% urmând a fi cu motoare pe benzină şi motorină.

În această perioadă vom observa şi o creştere importantă a consumului de produse petroliere în domeniul transportului. Dacă în 2020 a fost un consum de 4.87 milioane de tone, în 2025 acest consum va creşte până la 6.31 milioane de tone, urmând ca până în 2030 să scadă la 5.97 milioane de tone.

După cum puteţi observa, în cel mai favorabil scenariu pentru maşinile electrice, tot vom rămâne ani buni de acum înainte dependenţi de combustibilii fosili.

Sursa: economica.net
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

BAAR a dat avizul necesar, astfel că spre finalul acestei luni o nouă companie va intra pe piaţa asigurărilor RCA din România

gAuto
/
/
20 iun.
Piaţa asigurărilor RCA din România se aglomerează, iar asta nu ştiu dacă sună deloc bine, mai ales că noile intrări sunt din cele care găsesc diverse portiţe în legislaţia europeană (nu vorbim de companii clasice de asigurări).

Posesorii români de maşini Citroen C3 şi DS3 fabricate în perioada 2009 – 2019 sunt rugaţi să nu le mai folosească şi să se prezinte cu ele de urgenţă în service

gAuto
/
/
20 iun.
În urma unui incident grav întâmplat în Franţa în această lună (o femeie a decedat după explozia unui airbag Takata), grupul Stellantis a luat decizia de a activa acţiunea “stop drive” pentru tot ce înseamnă maşini Citroen C3 şi DS3 fabricate în perioada 2009 – 2019.