gAuto

Se pare că 2019 este anul rebranding-ului în zona serviciilor de ride sharing. Dacă în luna martie Taxify şi-a schimbat numele în Bolt, sfârşitul de an vine cu o nouă mutare similară: Clever îşi schimbă numele şi identitatea vizuală şi devine Free Now.

Pentru început aplicaţiile Clever şi Free Now vor merge în paralel, însă după o perioadă utilizatorii vor putea comanda maşini doar prin intermediul Free Now. Această mişcare face parte dintr-o strategie globală aplicată în reţeaua grupului Now, reţea lansată la începutul acestui an de către companiile Daimler şi BMW.

Avantajul acestui rebranding este acela că aplicaţia Free Now va fi putea fi utilizată la nivel european în peste 100 de oraşe, astfel că românii care pleacă în străinatate vor putea comanda o maşină Free Now prin intermediul aplicaţiei deja instalată în ţară, iar străinii care vor ajunge în România vor putea face acelaşi lucru cu aplicaţia deja instalată din ţara lor.

Free Now este disponibil în Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria şi Suedia, iar mai multe ţări, printre care şi România, se află în curs de adoptare a noii platforme.

„Clever devine parte din cel mai important grup de soluţii de mobilitate din Europa, o etapă care va genera beneficii majore tuturor pasagerilor şi şoferilor noştri. Primul pas strategic în direcţia transformării aplicaţiei într-o platformă multimodală a fost realizat în luna ianuarie a acestui an, prin lansarea serviciului de transport alternativ CleverGO. Migrarea către FREE NOW este un capitol important în demersul nostru de a oferi o gamă completă de servicii de mobilitate într-o singură aplicaţie. Cu FREE NOW, pasagerii români vor putea să folosească aceeaşi aplicaţie de e-hailling oriunde în Europa. Numai în 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri în România, fiind cea mai descărcată aplicaţie din industrie la nivel naţional”, a declarat Andrei Frunză, CEO Clever / FREE NOW România.

Categorii: gauto

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.