Diverse

Tot mai multe companii caută modalităţi de reducere a stresului şi a oboselii la locul de muncă, iar una dintre variantele din ce în ce mai folosite este aceea a săptămânii de lucru de 4 zile. Dacă până acum această soluţie a fost îmbrăţişată doar de firmele mai mici, Microsoft testează şi ea această opţiune pentru a vedea dacă se pretează şi pentru companiile mari.

Primul test a fost făcut în luna august la filiala Microsoft din Japonia, perioadă în care toţi angajaţii au primit un weekend de 3 zile. Chiar dacă timpul petrecut la muncă a fost redus semnificativ, productivitatea, măsurată prin vânzări / angajat, a crescut cu aproximativ 40% comparativ cu luna august din 2018.

Suplimentar au fost luate şi alte măsuri de eficientizare: şedinţele nu aveau voie să dureze mai mult de 30 de minute, anumite întâlniri au fost anulate şi înlocuite cu discuţii prin intermediul mesageriei interne etc.

Ziua de odihnă în plus a adus în rândul celor 2300 de angajaţi Microsoft din Japonia mai multă fericire, dar în acelaşi timp şi o mai mare conştiinciozitate şi concentrare în cele 4 zile lucrătoare.

Compania a făcut şi ceva economii: -23% la consumul de electricitate şi -59% la consumul de foi pentru print.

Microsoft intenţionează să realizeze un nou test în perioada sărbătorilor de iarnă şi cu alte filiale.

Sursa: zf.ro

Categorii: microsoft
Tag-uri: microsoft

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.