Trebuie să le considerăm oficiale din moment ce vin direct de pe blogul companiei finlandeze.
1. Opreşte-l seara. Poţi seta alaramă înainte de a adormi şi telefonul să fie oprit. Multă lume nu ştie că alarma funcţionează chiar dacă mobilul este închis.
2. Închide Wi-Fi-ul, bluetooth-ul sau GPS-ul. Adevărul că atunci când activez bluetooth-ul dau de cel puţin 3 – 4 terminale active. Sunt sigur că proprietari lor nici nu ştiu că îl au pornit.
3. Fundalul negru. Se spune că un wallpaper în această culoare “ucide” mai puţin din baterie decât unul colorat sau alb. Şi ei recunosc că s-ar putea să fie ceva hazardat.
4. Fără screensavers şi vibraţii – omoară bateria. Nu cred să fie vreunul care să nu ştie asta. Mie nici nu îmi place să simt telefonul vibrând şi sunând simultan. Ori una, ori alta când este dat pe profilul Silenţios.
5. Ieşi din aplicaţii – dacă ai un smartphone şi ai utilizat un anumit program (cel puţin pe Symbian chiar aşa e) nu uita să dai Exit sau Ieşire că altfel rulează în background şi te minunezi de ce se duc liniuţele de la acumulator.
6. Verifică e-mailurile la un interval prestabilit – în loc de 2 minute să o faci la o oră. Asta nu ştiu dacă este cu putinţă. De multe ori ai nevoie să răspunzi sau să primeşti un răspuns instant.
7. Jocurile şi muzica – ele sunt responsabile pentru  consumul de energie. Păi fără ele la ce să mai folosim telefonul. Doar când sunt apeluri şi sms-uri. La ce ar mai fi necesare zecile de specificaţii integrate precum camera foto şi video, mp3 player, accelerometru, giroscop, busolă, aplicaţii cu sutele de mii, etc, etc;
8. Modul deconectat – dacă eşti într-o zonă de la sat sau undeva unde semnalul este slab şi telefonul trebuie să facă “eforturi” spre a menţine 1, 2 liniuţe pe bara aceea din stânga mai bine treci pe modul “Avion” sau “Deconectat” (depinde de handset). Şi eu mai fac asta atunci când nu vreau să fiu deranjat. Să mă bucur în linişte de o melodie sau de răsfoitul unei cărţi.
9. Ţine-l la rece –  Dacă îl laşi în lumina soarelui vei avea parte de surprize din partea sa. Mai de mult am pus pe blog un telefon care a explodat în maşină după ce fusese lăsat în acţiunea directă a razelor soarelui. Nici nu trebuie să îl bagi în frigider că rămâi fără el şi ar fi păcat dacă este vreun device scump şi nu numai.
10. Bonus – chestia cu ecranul negru s-ar putea să fie un mit urban aşa că mai bine reduci strălucirea (brightness) şi timpul până când intră în stand by.

Categorii: nokia
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.