Software

Google Maps cred că este cea mai folosită aplicație de localizare la momentul actual. Este preinstalată în smartphone-urile Android și funcționează destul de bine astfel încât nu prea ai cum să găsești o aplicație care să ofere o experiență superioară în utilizare, mai ales că Google Maps îți arată rutele aglomerate etc. 

Google se pregătește să permită partajarea localizării în timp real – real time location sharing. Mai multe detalii în materialul video:

Observați că urmează a sosi o secțiune dedicată în aplicație, secțiune denumită Share Location. Nu numai că poți arăta unde ești pe hartă, dar Google Maps îți aduce și deplasarea în timp real pentru persoana respectivă.

Partajarea localizării poate fi realizată cu oricine ( contacte din agenda telefonului sau din contul Google, link către un prieten pe rețelele de socializare etc). Trebuie să ai un cont Google, cei ce primesc localizarea ta în link nu trebuie să dețină un astfel de cont. Poți să share-uiești localizarea pe o perioadă minimă de 15 minute și maximă – când oprești tu din aplicație.

Share Location urmează a fi implementat în zilele următoare la nivel global.

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.