Smartphone

Ştim că japonezii au gusturi diferite de noi în materie de smartphone-uri (defapt în materie de cam orice) şi chiar dacă de cele mai multe ori îşi păstrează nebuniile pentru ei, local, iată că unele ajung şi la nivel global.

Sharp Aquos R5G este un smartphone ce a fost lansat oficial undeva pe la începutul acestui an, iar principalul punct de atracţie în cazul său este dat de prezenţa a două bretoane: unul clasic în zona camerei frontale şi unul atipic la bază ce include cititorul de amprente. Sharp a apelat la această soluţie deoarece nu a dezvoltat încă un ecran IGZO cu scanner de amprente încorporat.

Telefonul este foarte bine echipat din punct de vedere hardware, acesta include un display de 6.5 inci cu rezoluţie QHD+ (3168 x 1440 pixeli) cu rată de refresh de 120Hz, suport Adobe RGB, Dolby Vision, U-Next HDR şi tehnologia Rich Color ce ajustează culorile ecranului în mod automat în funcţie de scenă, procesor Qualcomm Snapdragon 865 de tip octa-core, 12 GB RAM LPDDR5, 256 GB UFS 3.0 spaţiu de stocare + suport pentru card microSD de până la 1TB, cameră frontală de 16 Megapixeli, baterie de 3730 mAh, conectivitate 5G, certificare IP68, bluetooth 5.1, Wi-Fi 6, difuzoare stereo şi Android 10.

Nici la capitolul foto Sharp Aquos R5G nu stă rău: 12 Megapixeli cu f/1.7 şi OIS + 12 Megapixei telephoto cu f/2.7, zoom optic 2x şi OIS, 48 Megapixeli cu ultra-wide cu f/2.9 + cameră ToF 3D. Camera cvadruplă ştie filmare 8K prin intermediul modulului ultra-wide.

Dacă vă place acest Sharp Aquos R5G trebuie să ştiţi că smartphone-ul poate fi achiziţionat la nivel global la un preţ de aproximativ 1200 dolari (în Taiwan a fost anunţat la 1187 dolari).

Sursa: gsmarena.com