Tablete

Japonezii de la Sharp au fost mereu unii dintre pionierii tehnologiilor utilizate în display-uri de-a lungul timpului. Conform ultimelor informaţii, Sharp va lansa anul viitor o tabletă care va dispune de un ecran inovator, eu i-aş spune chiar revoluţionar.

Tableta va avea un display de 7 inci ce va fi realizat dintr-un mix al tehnologiilor IGZO şi Mirasol. Tehnologia IGZO este prezentă pe ecranele tabletelor iPad Air, în timp ce tehnologia Mirasol este prezentă pe ecranele smartwatch-urilor Qualcomm Toq. Acest ecran hibrid nu a mai fost utilizat până acum, însă inginerii de la Sharp promit că mixul acesta al tehnologiilor va aduce ca principale beneficii reducerea consumului de energie (vor consuma energie precum ecranele E-Ink), creşterea lizibilităţii la soare şi redarea vie a culorilor (similar cu redarea de pe display-urile OLED).

Display-ul de pe noua tabletă va avea o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi va fi lansată în prima parte a anului viitor.

Sursa: digitaltrends.com

Categorii: tablete

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.