Software

Moise Guran este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din țara noastră. În 2016 a renunțat la emisiunea pe care o avea la un post TV spre a lansa o aplicație de știri. Așteptările erau ridicate, aplicația a sosit în App Store și Google Play

În esență avem un agregator de știri ce filtrează conținutul în funcție de aria geografică. Nu sunt încărcate imaginile, titlurile sunt sugestive și în proporție de 90% sunt suficiente ca să-ți faci o impresie despre ce conține articolul respectiv.

Filtrarea mi se pare cu adevărat modestă, știri de interes general, fără suport pentru știri din diverse domenii de activitate (tech, financiar, sport etc). Aici se pierde mult din relevanță. Nu oferă mai nimic nou față de alte aplicații concurente. Îți trimite alerte: galben – știri de interes general cu impact în ziua respectivă, roșu – informații cu impact major (începe un război în apropierea granițelor, atacuri teroriste etc).

Trebuie să explic de ce am ales titlul. Da, avem și un aspect util. Aplicația Biziday trimite o alertă roșie la un cutremur de peste 6 grade pe scara Richter. Personal, nu-mi doresc să testez asta. Un cutremur din zona Vrancea se propagă în aproximativ 30 de secunde până la București, iar Moise Guran spune că aplicația sa te anunță în 5 secunde de la momentul în care senzorii monitorizează prima mișcare în scoarța terestră. Teoretic, ai 20 de secunde în care să te pregătești. Asta poate face diferența între viață și moarte.

În rest, mă așteptam la mai mult din partea echipei Biziday. Mai mult pentru distracție, puteți parcurge imaginea recomandată. În Google Play au ales un smartphone Samsung, le-aș fi recomandat un produs fără sigla brandului în partea frontală. Mai multe detalii despre aplicație pe website-ul lui Moise.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.