Software

Afirmaţia din titlu nu reprezintă punctul nostru de vedere, ci este părerea CEO-ului Huawei, Richard Yu. Acesta a declarat într-un interviu acordat ziarului Wall Street Journal faptul că atât el, cât şi compania sa nu pariază pe un succes al sistemului de operare Tizen. Mai mult chiar, Huawei a fost contactat să producă smartphone-uri cu acest sistem de operare, însă au refuzat deoarece nu cred în viabilitatea solutiei software gandita de compania sud-coreeana.

Wall Street Journal l-a rugat pe Richard Yu să îşi exprime opinia şi cu privire la Windows Phone sau un posibil sistem de operare propriu. Despre Windows Phone acesta a afirmat că modelele Huawei din seria W i-au dat mari bătăi de cap la capitolul vânzărilor şi că din acest motiv vor întrerupe (cel puţin pentru o perioadă) producerea telefoanelor cu Windows Phone.

Cât despre crearea unui sistem de operare propriu, Richard Yu a declarat că nu este greu de realizat un asemenea sistem, mai greu este de construit după un “ecosistem în jurul lui”.

După cum probabil ştiţi, Huawei produce în acest moment doar telefoane şi tablete cu sistemul de operare Android, după ce încercările lor timide cu Windows Phone au fost un eşec răsunător.