Hardware

Bănuiesc că aţi observat că majoritatea smartphone-urilor premium lansate în ultima perioadă vin cu memorii LPDDR5X şi stocare UFS 4.0. Cele două tehnologii sunt cele mai noi disponibile comercial, acestea oferind cele mai bune viteze din piaţă.

Sud-coreenii de SK Hynix, al doilea cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, a anunţat lansarea unei noi generaţii de memorii mobile, LPDDR5T DRAM. “T-ul” din coadă vine de la Turbo, iar conform companiei, această memorie este cu aproximativ 13% mai rapidă decât LPDDR5X (9.6 Gbps vs 8.5 Gbps).

Memoria LPDDR5T DRAM este dezvoltată pe un proces de litografiere de 10nm şi am putea-o vedea la lucru nu doar pe smartphone-uri, ci şi în domenii precum realitate virtuală, realitate augmentată, AI, machine learning etc.

SK Hynix este prima companie din lume ce încorporează procesul HKMG (High-K Metal Gate) într-o memorie mobile, aspect ce aduce un consum redus de energie şi performanţe sporite.

Producătorul sud-coreean a început să trimită primele mostre de test către parteneri, urmând ca producţia de masă să fie demarată în a doua parte a anului.

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.