Skoda a prezentat informații detaliate pentru primul său automobil full electric: Enyaq iV. Nu știu cine le alege denumirile, dar în ultima perioadă niciun nume de la brandul ceh nu mai poate fi reținut facil precum în trecut (Felicia, Octavia, Superb, Rapid au fost înlocuite de Kodiaq, Karoq, Kamiq și Enyaq).

Enyaq iV este un SUV electric, dezvoltat pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Va concura cu Volkswagen ID.4 și Ford Mustang Mach-E. Dimensiunile sale sunt de 4648 mm în lungime, 1877 mm în lățime și 1618 mm în înălțime, ampatament de 2765 mm. Concluzia pentru moment: un SUV de dimensiuni apreciabile.

Farurile și stopurile sunt pe tehnologie LED, dar ca opțional se oferă și faruri LED Matrix. Jantele din echiparea de bază sunt de oțel și pe 18 inch. Sunt variante de jante ce variază între 18 și 21 inch. Designul interior este diferit față de ce a adus Skoda până acum, sunt 10 pachete de design, mult spațiu pentru pasageri (portabagajul are o capacitate de 585 litri).

Ecranul central de pe instrumentarul de bord are 13 inch, iar cel aflat în spatele volanului – 5.3 inch. Există și opțiunea unui Head-up display. Există compatibilitate wireless cu Android Auto și Apple CarPlay.

În ce privește motorizările și autonomia:

Skoda Enyaq iV 50 – versiunea de bază cu motor electric de 148 CP pe puntea spate și baterie de 55 kWh, autonomie WLTP de până la 340 kilometri;

Skoda Enyaq iV 60 – motor electric de 180 CP pe puntea spate, baterie de 62 kWh și autonomie WLTP de până la 390 kilometri;

Skoda Enyaq iV 80 – motor electric de 204 CP pe puntea spate, baterie de 62 kWh și autonomie de 510 kilometri;

Skoda Enyaq iV 80X – modelul iV 80 la care se adaugă un motor electric suplimentar pe puntea față, astfel se obține 265 CP, bateria urcă la 82 kWh și autonomie WLTP este de 460 kilometri;

Skoda Enyaq iV RS – tracțiune intergală cu două motoare electric ce ating 306CP, baterie de 82 kWh și autonomie de 460 kilometri. De la 0 – 100 km/h are nevoie de 6.2 secunde. Viteza de top este de 180 km/h.

Bateria se poate încărca la 125 kW- curent continuu, iar de la 5 – 80% ar ajunge în 37 de minute. Alimentarea cu energie poate fi realizată și la stații AC (2.3 kw sau 11 kW – 8 ore pentru o încărcare completă).

Mă aștept ca lista de prețuri să fie pe măsură.

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.