Pentru câteva zile am avut ocazia să testez căștile Skullcandy Hesh. Acum îmi pare rău că nu am redactat articolul mai devreme. Erau listate la aprox. 230 lei. Promoția a trecut și au revenit la 319 lei. Recunosc că nu știam nimic de acest brand. Și acum poate mă trezesc cu ceva comentarii mai acide în rubrica de la final.

Skullcandy este un brand de căști audio care a reușit să obțină licențe din partea unor cluburi de fotbal și baschet, echipe naționale de fotbal (Chelsea, AC Milan, FC Barcelona, Olympique de Marseille, Atletico River Plate, Anglia, Franța, Germania). Sunt prezenți de 11 ani pe plan internațional și de 7 ani în România. La World Cup 2014 au fost partenerul oficial pe căști audio.

Skullcandy-Hesh-Germany (6)

Din comunicatul lor de presă am aflat că ar fi locul 1 la vânzările de căști in-ear și locul 5 la nivel general (căști de toate felurile). Sunt trei game bine conturate: Hesh / modelul sosit la review, UpRock / clasice ca design și Ink’d / de tip in-ear.

Design 

Skullcandy-Hesh-Germany (5)

Nu am prea multe de zis pe partea de accesorii și ambalaj. Au sosit într-o cutie banală, alături de elemente de protecție la transport și cablu de tip jack de 3.5 mm la ambele capete cu control dedicat pentru volum.

Căștile din gama Hesh sosesc în mai multe variante de culoare și cu mai multe logo-uri. Cele sosite la test purtau logo-ul Federației Germane de Fotbal și culorile drapelului german: alb, roșu și negru. Se observă atenția la detalii de când începi a le utiliza, materiale plăcute la atingere, fără suprafețe lucioase care să adune praful.

Jack-ul de 3.5 mm se conectează la căști printr-o singură prindere. Era pe negru, deși în imaginile de presă l-am remarcat a fi pe roșu. Nu este un jack lung și mai degrabă a fost gândit spre a conecta căștile Skullcandy la smartphone sau tabletă, mai puțin la un PC. Pe de altă parte, în pachetul de retail poate aveți parte de un alt conector.

Skullcandy Hesh = simplitate, materiale de calitate bună, atenție la finisare.

Sunet

Skullcandy-Hesh-Germany (10)

Impedanța ajunge la 32 Ohm, frecvența de răspuns se situează între 20 – 20000 Hz. Căștile Hesh sunt la a doua generație, iar Skullcandy pune mare accent pe tehnologiile proprietare denumite: The Attacking Bass, Natural Vocals, Precision Highs.

Cele 2 cupe ale căștilor acoperă întreaga ureche și astfel te alegi cu un sound imersiv. Am rămas uimit că la 100% volum nu distorsionează deloc, sunetul rămâne bine definit, nealterat. Reproduce întreg spectrul în mod fidel. Pot fi reglate spre a se potrivi fiecărui utilizator.

Partea de bass mi s-a părut a ieși mai mult în evidență. Mă așteptam la un volum mai puternic, mai amplu.

Conectivitate

Skullcandy-Hesh-Germany (17)

Jack de 3.5 mm, fără bluetooth. Conectezi jack-ul în locașul dedicat situat pe una dintre căști și la sursa din care dorești să iei sunetul. Pe cablu găsiți un controller de volum, funcționează în combinație și cu telefoanele mobile. Promit că o testez căștile lor de tip in-ear, asta că tot se laudă a fi no. 1 mondial. Știți că recomand astfel de căști spre a avea parte de o audiție de top pe smartphone, tabletă etc.

Preț 

Skullcandy Hesh Germany – 319 lei la eMAG.

Concluzii 

Skullcandy-Hesh-Germany (10)

Cumperi căștile Skullcandy dacă ești fan al Germaniei, mai ales că au câștigat Cupa Mondială în ediția pe 2014 și astfel de te situezi în trend. Aș mai adăuga și design-ul plăcut + audiția destul de bună. Totuși, parcă nu aș investi 319 lei într-un astfel de mod.

PRO

– sunet bine calibrat;

– simplitate maximă în ce privește partea de conectivitate, optimizate și pentru folosirea cu un smartphone sau tabletă;

– destul de ușoare, reglaj amplu.

CONTRA

– preț, la 230 lei cât costau până acum 2 – 3 zile aș fi spus că merită.

Câteva fotografii cu Skullcandy Hesh:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.