Smartphone

LG a prezentat LG Optimus Vu în Coreea de Sud și din lunile viitoare va fi comercializat și în Europa. Primul smartphone over-size sau prima mini-tabletă din această nișă a fost Dell Streak. Compania americană a lansat și Dell Streak și au abandonat dezvoltarea de tablete după ce succesul comercial s-a lăsat așteptat.

În România, Dell Streak 5 a fost adus de către eMAG și acum se mai chinuie să vândă câteva exemplare pe la resigilate. A ajuns în .ro la foarte mică distanță de lansarea din SUA. Cel mai aiurea era interfața dezvoltată de către Dell, noroc că erau multe aplicații de tip launcher în Android Market. Era și destul de grea, autonomia redusă. Prețul era la început poziționat destul de sus, peste 2.500 de lei, iar apoi a coborât pe la 1.000 – 1.100 lei. Putea fi cumpărat la abonament și de la operatorul Vodafone.

Samsung Galaxy Note a debutat la Berlin în septembrie 2011. Au și anunțat că s-au vândut 1 milion de exemplare. Pare a fi un succes. Există și un SDK pe web pentru cei interesați să dezvolte aplicații pentru stylusul de pe Note. Pachetul tehnic este bine pus la punct, rezoluția și display-ul punctează pozitiv, procesorul și acceleratorul grafic îl fac un adevărat campion în testele de benchmark. Este cam mare, lat, greu de manevrat, nu oferă un grip prea bun.

Despre LG Optimus Vu nu pot să spun prea multe. Pare a merge pe linia inaugurată de LG Prada 3.0, forme dreptunhiulare. Nu mai înțeleg de ce au pus butoane capacitive la bază deși va primi în curând Android 4.o, iar la Galaxy Nexus nu a mai fost nevoie de taste capacitive al baza ecranului ca să mărească telefonul și mai mult.

Le poziționez, mai degrabă, în categoria smartphone-uri sau poate că la nivel internațional va fi realizată o nouă nișă care să primească acceptul editorilor din zona tech: SMARTBLET – smartphone + tabletă.

Sunt uriașe în dimensiuni și relativ greu de manevrat. Ca și telefoane vei stârni atenția celor din jur când le duci la ureche. Ecranul generos se dovedește suficient pentru filme, browsing și asta mai ales când ești pe drum. Punctează la portabilitate, deși smartphone-uri în genul Samsung Galaxy Nexus sunt mult mai ușor de strecurat în buzunar și asta grație formelor mai compacte.

Smartblet
Date tehnice
LG Optimus Vu Samsung Galaxy Note Dell Streak 5
Ecran IPS de 5 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli Super AMOLED capacitiv de 5.3 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli TFT capacitiv de 5 inch cu rezoluție 480×800 pixeli
Procesor Dual-core la 1.5 GHz Dual-core la 1.4 GHz Single core la 1 Ghz
Memorie 32 GB spațiu de stocare 1 GB RAM, 16/32 GB spațiu de stocare 512 MB RAM, 512 MB ROM, 16 GB spațiu de stocare
GPU Adreno 220 Mali-400 MP Adreno 200
Sistem de operare Android 2.3 și update rapid la Android 4.0 Android 2.3 și update la Android 4.0 Android 2.2 FroYo
Conectivitate LTE, Wi-Fi b/g/n, DLNA, Wi-Fi direct, jack de 3.5 mm, GPS 3G, Wi-Fi a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, jack de 3.5 mm, microUSB, NFC, GPS 3G, Wi-Fi b/g, Wi-Fi hotspot, bluetooth 2.0, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, cameră frontală de 1.3 Megapixeli 8 Megapixeli și filmează la 1080p, cameră frontală de 1.3 Megapixeli 5 Megapixeli și filmează HD la 720p, cameră frontală
Baterie 2.080 mAh 2.500 mAh 1.530 mAh
Greutate 178 gr. 220 gr.
Grosime 8.5 mm 9.7 mm 10 mm
Preț 2.499 lei 919 lei

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.