Arhiva-Resurse

Extinderea perioadei de înscriere oferă astfel posibilitatea dezvoltatorilor care nu au reușit să termine aplicațiile în timp util să își ducă proiectele la bun sfârșit fără a face un compromis în privința calității și a complexității acestora.

Pentru participarea la Smart IT, aplicațiile trebuie să fie finalizate, nefiind luate în considerare aplicații aflate în stadiu de dezvoltare sau doar de proiect ori idee.

Prin Smart IT, dincolo de posibilitatea de a câștiga un premiu, vrem să le creăm tinerilor un mediu propice comunicării cu specialiști din mari companii de profil, din partea cărora pot obține un suport relevant. În acest scop, proiectele finaliste vor fi prezentate pe 1 februarie 2012, în cadrul unei întâlniri – Masa rotundă Smart IT, când va avea loc o discuție deschisă, pe subiecte de interes comun, iar “socializarea” va fi cuvântul de ordine.

Juriul Smart IT reunește specialiști din diverse domenii și companii de prestigiu. Vorbim despre Microsoft, de TotalSoft, Kolectiv Studio și, nu în ultimul rând, de Research In Motion (RIM sau BlackBerry, cum mai este cunoscut). Juriul tehnic va fi completat de cunoscuții bloggeri din zona online-ului Cristi China-Birta (chinezu.eu) și Cristi Dorombach (piticu.ro), precum și de Dan Dragomir, unul dintre cei mai apreciați bloggeri de IT ai momentului, care vor analiza aplicațiile din punct de vedere al experienței de utilizare.

Smart IT a apărut din dorința de a oferi un impuls pieței de programare IT din România, cu focus pe segmentul dezvoltării de aplicații. Tinerii noștri dezvoltatori sunt mai atrași de ceea ce se întâmplă în alte țări în acest domeniu, tocmai pentru că la noi încă nu s-a dovedit că există o piață cu o cerere bine pusă la punct pentru acest segment.

Ne-am bucura să atragem cât mai mulți tineri în competiția Smart IT. Dincolo de avantajele pe care aceștia le au facându-se remarcați in cadrul evenimentui, ne-am bucura dacă odată cu acest proiect România ar intra în linia piețelor de dezvoltare de software aplicat. Scopul nostru ar fi atins dacă am reuși ca împreună să punem bazele unei comunități ample a dezvoltatorilor de aplicații români.

Regulamentul, temele și premiile Smart IT sunt disponibile la adresa http://www.playtech.ro/smartit/.

Categorii: arhiva-resurse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.