Foto si Video

Canon a dezvăluit la evenimentul susţinut ieri la Hollywood prototipul unui DSLR destinat filmării cinematografice la o rezoluţie 4K, 24 cadre pe secunda iar obiectivele care pot fi folosite sunt EF. Preţul este şi pe măsura: 20 000 $.

Deşi cei care au proiectat design-ul camerei nu şi-au făcut prea bine meseria pentru că e destul de pătrăţoasă şi e mult mai ‘urâtă’ decât DSLR-urile din seria EOS, acest lucru poate fi trecut cu vederea dacă ne uităm la specificaţii. Şi până la urma urmei cei care lucrează în domeniul cinematografiei sunt mai puţin înteresaţi de aspectul exterior decât cel din interior.

Principalul concurent pentru această clasă de camere video ultraportabile este Red Epic dar la un preţ mult mai mare (58 000 $) însă filmează la o rezoluţie de 5K faţă de cei ‘doar’ 4K ai lui Canon.

Senzorul CMOS capturează 1920 x 1080 pixeli pentru roşu şi albastru şi 1920 x 1080 pixeli pentru verde. Video-urile sunt salvate pe două carduri CF (care după cum spun producătorii sunt mult mai ieftine decât celelalte medii de stocare) care pot salva sau simultan pe cele două carduri sau în continuare (atunci când un card se umple continuarea se face pe cardul al doilea). La capitolul conectivitate DSLR-ul nu duce lipsa (HDMI, XLR, audio jack, etc.)

Camera video profesională va fi disponibilă din ianuarie 2012 pentru un preţ de 20 000 $. Mai jos aveţi un scurt metraj interesant “Mobius” realizat cu C300 şi altul cu un ‘behind the scenes’ din acelaşi scurt metraj.

Sursa: engadget