Opinie

Au început a circula informații legate de un smartphone Nexus low-cost pe blogurile și site-urile tech din întreaga lume. Este efectul unui bulgăre de zăpadă. A fost suficient să-l lanseze cineva și a cuprins întreaga blogosferă tech.

Este doar un zvon și trebuie tratat cu o doză mare de scepticism. Se spune că respectivul smartphone Nexus ar integra un procesor MediaTek, conectivitate 3G și un preț în jurul a 100 de dolari. Sunt deja telefoane prin China cu preț de sub 150 euro ce au specificații excelente raportat la costurile de comercializare.

Mi se pare un challenge destul de mare pentru Google. Smartphone-urile Nexus sunt gândite pentru dezvoltatori de aplicații, au tot felul de tehnologii implementate / senzori etc. Să atingă prețul de 100 dolari pare a fi o sarcină destul de grea.

Ce specificații ar putea avea Nexus-ul mini?

Mă aștept să integreze un display de sub 5 inch, MediaTek octa-core la 1.4 sau 1.7 GHz, 1 sau 2 GB RAM, 4 sau 8 GB spațiu de stocare, Android de ultimă generație, cameră de 5 sau 8 Megapixeli, baterie de minim 2000 mAh.

Care ar fi rolul unui smartphone Nexus cu preț de 100 dolari fără semnarea unui contract / abonament?

Ar fi un smartphone adresat piețelor emergente (numeroase state din Asia, Africa, America de Sud, Europa de Est). Telefoanele în genul Nokia X ar ajunge a fi considerate o glumă proastă. Profitul per device ar fi destul de mic. Mai degrabă cred că Google ar fabrica acest telefon spre a oferi acces la serviciile sale (Gmail, YouTube, Google Play, Google Docs etc), și asta fără a fi făcută o concesie în ce privește modul de utilizare.

Ar fi o mutare de șah din partea Google către telefoanele low-cost de la companiile mai mult sau mai puțin cunoscute. Noul Nexus de 100 dolari nu ar veni în locul lui Nexus 6 ci mai degrabă un Nexus 6 Mini. Se spune că Nexus 6 ar urma a fi fabricat de către LG și ar fi bazat pe LG G3.

Dacă Nexus-ul Mini este real mă aștept să apară mai multe detalii în săptămânile următoare.

Sursa: AndroidAuthority.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.