Hardware

Acum câteva zile, colegul meu, Cosmin Muşat, v-a prezentat telefonul Nokia 105, un telefon de bază a cărui baterie rezistă până la 35 de zile în standby.

Astăzi, avem de la Mobile World Congress un smartphone ce rulează Android, are o baterie ce rezistă până la o săptămână şi vine cu un ecran E Ink. Ecranele E Ink sunt acele display-uri pe care le-aţi văzut la tabletele tip e-reader – Kindle.

Smartphone-ul nu are un nume, deoarece este dezvoltat chiar de compania eInk în încercarea de a dovedi capacităţile acestei tehnologi. Este un prototip interesant, ce rulează o versiune de bază a OS-ului Android şi se mişcă destul de prost. Are doar câteva aplicaţii preinstalate şi nu este foarte “prietenos” din punct de vedere al interfeţei. Însă, după cum am spus, este doar un prototip.

eink-4 eink-3

De asemenea, compania eInk lucrează şi la display-uri E Ink flexibile. Încă de la început, am apreciat această tehnologie, însă aceste ecrane nu m-au atras prea mult. Eu sunt adeptul display-urilor “cât mai mari, cât mai hde!”.

Iar în ce priveşte acest smartphone, dacă s-ar lansa vreodată, nu-l văd având prea mare succes. Poate doar printre câţiva oameni de afaceri care au nevoie de un smartphone, însă nu au timp să-l încarce zilnic. Sau printre cei care au deja un e-reader.

Hands-on video:

Sursa: LaptopMag