Hardware

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au reuşit să creeze o baterie flexibilă ce poate fi întinsă până la o dimensiune de trei ori mai mare decât dimensiunea iniţială.

John Rogers, autorul acestui studiu, a declarat că este o provocare să reduci dimensiunile unei baterii fără să-i afectezi performanţele. Din acest motiv, în încercarea de a realiza produse cât mai “light”, noile smartphone-uri vin cu baterii care ţin o zi, maxim două, în condiţii de utilizare normală.

Acest tip de baterii, vor putea fi încărcate inductiv, adică wireless de la o mică distanţă. În momentul de faţă, prototipurile rezistă la doar 20 de cicluri de încărcare/descărcare – problemă la care se lucrează intens.

Samsung a expus deja primele ecrane flexibile, compania Polytron Technologies a prezentat un prototip de smartphone transparent şi această echipă de cercetători prezentată mai sus, realizează noi inovaţii privind bateriile. Se pare că am mai făcut un pas către realizarea conceptelor ca Nokia 888 sau Nokia Morph.

Mai jos aveţi prezentarea conceptului Nokia 888

Sursa: BBC