Telefoane Mobile

În luna februarie am asistat la naşterea unei noi generaţii de smartphone-uri, cele pliabile. Samsung şi Huawei au spart gheaţa şi au lansat la distanţă de 3 zile primele încercări comerciale de telefoane pliabile: Samsung GALAXY Fold şi Huawei Mate X.

Cele două device-uri au atrâs atât remarci pozitive, cât şi negative, însă cu siguranţă aspectul cel mai controversat a fost cel legat de preţ. Ambele smartphone-uri au preţuri uriaşe:

  • Samsung GALAXY Fold – de la 1999 euro în Europa;
  • Huawei Mate X – 2299 euro în Europa.

Este clar că în această fază nu se pune accent pe vânzarea de milioane de unităţi, ci pe dezvoltarea noului concept de telefon în mintea utilizatorilor.

Chiar şi aşa, cele mai noi informaţii din tabăra Xiaomi par a schimba puţin lucrurile. Producătorul chinez va anunţa un smartphone pliabil în trimestrul al doilea din 2019, iar preţul său recomandat în Europa se pare că va fi de doar 999 euro.

Xiaomi Mi Fold sau Mi Flex (indiferent de cum se va numi) va utiliza display-uri OLED produse de Visionox Technology, partener apropiat Xiaomi care a lucrat cot la cot cu producătorul chinez în dezvoltarea ecranului pliabil. Terminalul Xiaomi va rămâne un flagship, astfel că va integra procesorul Qualcomm Snapdragon 855 de tip octa-core şi până la 10 GB RAM.

Sunt foarte curios ce a reuşit să facă Xiaomi la jumătate de preţ din ce au anunţat Samsung şi Huawei.

Sursa: gsmarena.com