gAuto

Oricât de absurdă vi se pare situaţia, în acest moment dacă un şofer nu prezintă poliţa RCA pe hârtie, riscă o amendă cuprinsă între 1000 şi 2000 lei şi ridicarea certificatului de înmatriculare. Chiar dacă această poliţă există şi a fost achiziţionată online.

Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să elimine această aberaţie din norma RCA. ASF a fost de acord cu această solicitare şi urmează să vină în zilele următoare cu un proiect de modificare a normei. Acesta va fi pus în dezbatere publică, iar după 10 zile va fi aprobat.

Chiar dacă vor mai dura câteva zile până când vom fi siguri că nu vom putea lua amendă dacă nu avem poliţa RCA pe hârtie, ştiu că majoritatea poliţiştilor se mulţumesc cu o dovadă care să ateste existenţa acestei poliţe (ma gândesc că înţeleg şi ei absurditatea situaţiei). Dacă nu puteţi dovedi cu nimic existenţa acestei poliţe, mai există o variantă. Intraţi pe https://www.aida.info.ro/polite-rca băgaţi numărul de înmatriculare sau seria de şasiu şi veţi primi instant un răspuns legat de asigurarea voastră sub forma:

“La data de 10.08.2020
autovehiculul cu numarul: XX11YYY

are o polita RCA valida cu urmatoarele coordonate:
data de inceput valabilitate: 01.01.2020
data de sfarsit valabilitate: 01.01.2021
emisa de societatea SC XXX SA

Baza de date AIDA afiseaza informatii din ultimii 5 ani calculati de la data curenta. Pentru informatii mai vechi de 5 ani, va rugam sa va adresati asiguratorului/asiguratorilor care au emis politele de asigurare valabile pentru perioadele cautate.”  

Sursa: digi24.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.