SONDAJ: Ce și pentru ce device vrei mai multe tutoriale? Software

Universul Android nu poate fi comparat cu altul. Cu o multitudine de deviceuri, de la o mulțime de producători diferiți, ce customizează foarte mult versiunea de Android ce o livrează pe terminalele lor, de multe ori să alegi un device doar pentru nevoile de bază este foarte dificil.

Când vine vorba de lumea de modding (modificări), alegerile devin și mai dificile. Producătorii aleg să folosească metode diferite de instalare a sistemului de operare stock, câteodată chiar între deviceurile lor. Ca să nu mai vorbesc de metodele de root, de deblocare a bootloaderului sau de aplicare a actualizărilor.

Practic, o singură metodă de a obține un rezultat pe un terminal Android se aplică doar la câteva și câteodată chiar la unul singur. Din acest motiv îmi vine foarte greu să aleg ce să scriu și pentru ce device, mai ales când vine vorba de tutoriale. Încerc să acopăr o plajă cât mai mare de deviceuri, dar și să pun mai mult accent pe cele mai uzuale.

Faptul că dețin un HTC One M7 mă împinge mai mult către custom ROM-urile și informațiile pentru acest device, probabil și din cauză că astfel le pot testa înainte de a publica un articol și să evit a vă da informații mai puțin decât exacte. Înainte de a scrie ceva pentru un device pe care nu-l dețin, dacă metodele nu sunt testate de mine în trecut, trebuie să mă documentez bine și să caut pe forumurile de profil feedback din partea altora ce au testat, ca informațiile ce vi le dau să fie cât mai clare și să elimin pe cât mai mult posibil problemele ce pot să apară. De multe ori acest proces consumă mai mult timp decât îmi ia să scriu 3, 4 sau chiar 5 articole.

Din acest motiv, vreau, împreună cu voi, să facem un fel de sondaj în rubrica de comentarii unde să îmi spuneți ce doriți să citiți când vine vorba de modificări și customizări. Mă interesează foarte mult deviceurile pentru care vreți informațiile, de preferat cu modelul exact (de exemplu Samsung face un singur model sub mai multe forme, pentru diferite zone ale globului sau cu diferențe în specificațiile hardware). Mă mai interesează și ce anume doriți să citiți pentru acel device, ce anume vreți să încercați, să experimentați – metode de root, custom recovery, custom rom, modificări pentru ROM-ul stock, instalarea ROM-ului stock, kerneluri modificate și tot ce vă mai trece prin cap.

Mi-ar plăcea cât mai mulți dintre voi, cititorii fideli și activi Gadget.ro, să umpleți secțiunea de comentarii cu aceste informații. Și vă rog, chiar dacă există deja un comentariu ce include informațiile ce vă interesează, sa îl scrieți și pe-al vostru. Așa o să văd câți dintre voi folosesc un anume device, câți din cei care folosesc un device vor ceva anume și așa mai departe.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.